Vali Pehlivan Engellilerle Birlikte… | MERSİN MOZAİK

Vali Pehlivan Engellilerle Birlikte…

Vali Pehlivan Engellilerle Birlikte… mersinmozaik.com

Pehlivan, “Aslolan yürektir, ruhtur. Aslolan yürekte saklanan, muhafaza edilen sevgidir. Karşılıklı olarak bu sevgiyi çoğalttığımızda hayatın içerisinde var olan diğer engeller anlamını aslında yitirir ve aşılmaz engel kalmaz. Bunu birlikte yapıyoruz, birlikte başarıyoruz. Her bir rehabilitasyon merkezimizin, bir aile olduğunu memnuniyetle müşahede ediyoruz. Merkezlerimize devam eden bireylerimiz; yöneticilerini, öğretmenlerini, rehberlik eden öğreticilerini,bakıcılarını bir aile bireyi olarak, aile büyüğü olarak görüyor…”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Toroslar Nihat Sözmen Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen El Sanatları Sergisi ve etkinlik programına katıldı.
Vali Pehlivan, program öncesinde engelli kardeşlerimizin hazırladığı Resim ve El Sanatları Sergisini gezdi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda Vali konuşan Pehlivan, “Sizlerle bir araya gelince; her zaman olduğu gibi sevginizi, gönlünüzdeki o sıcaklığı, samimiyeti hissettik. Sadece bugün değil sizlerle ne zaman bir araya gelsek yüreğinizden çıkan o güzel duygular bizi sarıp sarmalıyor, ruhumuza dokunuyor. Çok mutlu oluyoruz. Stantlarda olduğu gibi öğretmenlerinizin rehberliğinde yapmış olduğunuz eserler ayrıca takdire şayandır. 


İlimizde Nihat Sözmen Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezimiz ile birlikte İlimizde 11 tane rehabilitasyon merkezimiz var.  Bu merkezlerimizde 1.000’e yakın özel bireyimize, özel kardeşlerimize barınma imkanı sunarak misafir etmekteyiz. Ne mutlu ki bu imkanlarımız mevcut.


En hassas olduğumuz alanlardan birisi olan sosyal hizmet; kamu adına, devletimiz adına vermiş olduğumuz, vermeye çalıştığımız hizmetler arasında apayrı bir yer tutuyor…” ifadelerini kullandı.


Sayın Cumhurbaşkanının himayelerinde sosyal hizmet konusundaki hizmet ağının ve kapsamının her geçen gün genişlediğini belirten Vali Pehlivan, “Bu hizmetleri alan özel bireylerimizi ve ailelerini memnun gördükçe bizim de heyecanımız ve hizmet azmimiz çok daha fazla pekişiyor ve artıyor. Sadece 10-16 Mayıs Engelliler Haftası veya 3 Aralık Dünya Engelliler Günü gibi tarihlerde değil her günümüzde, sizlerle birlikte olmak, sizlere hizmet etmek, sizlerin yaşamını daha da kolaylaştırmak, sizlerin yeteneklerini ortaya çıkarmak, yetenekleri daha da geliştirmek için imkân oluşturma gayreti içindeyiz. İmkân sunuldukça da gönüllerde hiçbir engelin olmadığını her defasında görüyoruz.


Aslolan yürektir, ruhtur. Aslolan yürekte saklanan, muhafaza edilen sevgidir. Karşılıklı olarak bu sevgiyi çoğalttığımızda hayatın içerisinde var olan diğer engeller anlamını aslında yitirir ve aşılmaz engel kalmaz. Bunu birlikte yapıyoruz, birlikte başarıyoruz. Her bir rehabilitasyon merkezimizin, bir aile olduğunu memnuniyetle müşahede ediyoruz. Merkezlerimize devam eden bireylerimiz; yöneticilerini, öğretmenlerini, rehberlik eden öğreticilerini,bakıcılarını bir aile bireyi olarak, aile büyüğü olarak görüyor. Biz Türkiye olarak büyük bir aileyiz. Mersin olarak da bir aileyiz. Bu aile içerisinde özel bireylerimiz, ailemizi bereketlendiren, bizlere Yaradan'ın emaneti olan ve her zaman kalbimizde, zihnimizde yer alan kıymetli kardeşlerimizdir. Bundan sonra da hep birlikte bu hizmetleri yürütmeye devam edeceğiz. Bugün ve bu hafta boyunca Valiliğimizin himayesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz çeşitli etkinlikler düzenledi. Sizler katılınca ve içinde olunca bu etkinlikler anlam ve değer kazanıyor. Ben sizlere; sizlere rehberlik eden öğretmenlerimize, destek olan ailelerinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yüzünüzdeki o gülücükler hiç eksik olmasın. Hep mutlu olun.”görüşlerini dile getirdi.

Programda; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz da konuşma gerçekleştirdi.


İlimizde bulunan bakım ve rehabilitasyon merkezlerindeki engelli bireylerimizin hazırladığı koroya eşlik eden Vali Pehlivan; hazırladıkları diğer gösterilerini izledi.


Vali Pehlivan, bakım merkezleri kapsamında daha önceden gerçekleştirilen resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini takdim etti. Ayrıca Vali Pehlivan, Atletizm İl Şampiyonasında dereceye girerek Millî Takım’a seçilen öğrencileri tebrik etti.


Nihat Sözmen Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde düzenlenen programa; Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Toroslar Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz, Mersin Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Faruk Azgıt, kurum müdürleri, engelli bireylerimiz, aileleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.