Gençler düzenleme istiyor… | MERSİN MOZAİK

Gençler düzenleme istiyor…

Gençler düzenleme istiyor… mersinmozaik.com

Yüzlerce öğrencinin uğrak yeri olan yerleşim biriminde insanların oturabileceği düzenlemenin bulunmaması eksiklik olarak değerlendiriliyor. Ekonomik güce sahip olanlar kafe vb. işletmelerden yararlanırken, çok sayıda genç kurs ve okullarının açılmasını dolaşarak, kaldırım kenarlarına oturarak bekliyorlar.

Yenişehir Güvenevler Mahallesi, FORM Alışveriş Merkezi yanında çok sayıda eğitim kurumun kümelenmesine paralel adeta eğitim adası oluşmuş durumda.

Dil, eğitim, sürücü kursu, küçük ölçekli özel okullara çok sayıda öğrenci devaö ederken, çevrede park ve oturma gurubunun olmadığı dikkat çekiyor.

Yüzlerce öğrencinin uğrak yeri olan yerleşim biriminde insanların oturabileceği düzenlemenin bulunmaması eksiklik olarak değerlendiriliyor.

Ekonomik güce sahip olanlar kafe vb. işletmelerden yararlanırken, çok sayıda genç kurs ve okullarının açılmasını dolaşarak, kaldırım kenarlarına oturarak bekliyorlar.

Yeterli alan bulunmaması nedeniyle park yapılamayacağını belirten genler, kaldırımlardaki uygun yerlere oturulabilecek düzenlemenin yapılmasını istiyorlar.

Herkesin kafeye gidecek ekonomik güce sahip olamadığını vurgulayan gençler,”Bu bölge adeta üniversite kampusu gibi. Gün içinde yüzlerce öğrenci ders ve kurs buraya akın ediyor. Erken gelenler veya dersleri boş olanlar için çevrede oturacak yer yok, ya ayakta dolaşıyorlar ya da kaldırım kenarına oturuyorlar. Herkes kafe gibi işletmelere gidecek ekonomik güce sahip değil. İlgili belediyelerin uygun yerlere oturabilmemiz için düzenleme yapmasını istiyoruz…”görüşlerini dile getrdiler.