Bayramı buruk geçiriyorlar… | MERSİN MOZAİK

Bayramı buruk geçiriyorlar…

Bayramı buruk geçiriyorlar… mersinmozaik.com

Bir zamanlar günün 24 saatinde yaşam solunan Mersinli Ahmet Caddesi üzerindeki çevre kuş uçmaz kervan geçmez hale dönüşmüş. Birçok taşınmaz değerinin altında fiyatlarla el değiştirirken, yeni işyeri de açılmıyormuş.

Bayramı buruk geçirdiklerini söyleyen Eski Otogar çevresi esnafı umutsuzluk içinde.

Belediyelerin bütüncül planlamadan uzak uygulamaları, otel, lokanta, kahvehanen, berber, tekel büfesi vb. çok sayıda esnafın geçimini sağladığı

Bir zamanlar günün 24 saatinde yaşam solunan Mersinli Ahmet Caddesi üzerindeki çevre kuş uçmaz kervan geçmez hale dönüşmüş.

Birçok taşınmaz değerinin altında fiyatlarla el değiştirirken, yeni işyeri de açılmıyormuş.

Çeşitli projelerin uygulanacağı söylentileriyle avunan çevre esnafı, şimdilerde tamamen umudunu yitirmiş durumda.

İşlerin durumunu sorduğumuz bir işyeri sahibi bayramı buruk geçirdiklerini belirterek,”İşlerin durumunu anlatmaya gerek yok şu boş caddeye bakmanız yeterli. Geçmişte günün 24 saatinde araç ve insan trafiğinin kaynadığı yerler bomboş. Okul dönemi öğrenciler gelip geçer, o gariplerimde de alışveriş yapacak para yok. Yıllardır bir umut bekliyoruz,’ Teknoloji bilmem neyi açılacak, Büyükşehir binası taşınacak…’ söylentileri yayıldı. Hepsi boş çıktı. Farklı alandan birçok esnaf kepenk katıp malını yok pahasına sattı gitti. Gelecek görülmediği için yeni işyeri açılmıyor. Umutlar çoktan yitti. Buraya biraz olsun Büyükşehir Belediyesi'nin garajı haretlilik sağlıyor, onun da bize faydası yok.  Bayramı buruk geçiriyoruz. Ne diyelim, kimse gördüğünden geri kalmasın…”görüşlerini dile getirdi.