Mersin ve Adana enflasyon rekoru kırdı... | MERSİN MOZAİK

Mersin ve Adana enflasyon rekoru kırdı...

Mersin ve Adana enflasyon rekoru kırdı... mersinmozaik.com

Mersin ve Adana’nın nisan ayı enflasyonu, Türkiye’nin genel enflasyonunu geçerek yüzde 72,36’ya yükseldi. Çukurova’nın İki büyük kentinde, yüzde 63.18’lik artışla kuru soğan nisan ayının zam şampiyonu oldu.

Ülke narenciyesinin yaklaşık yüzde 70'ini karşılayan Çukurova'nın iki büyük ili Mersin ve Adana, enflasyonda rekor kırarak birinci sıraya yerleşti.

Peşpeşe gelen zamların tırmandırdığı enflayon artışı vatandaşların sınırlı bütççelerini dengesini bozarken, pazar ve manavlarda ıskarta niteliğindeki ucuz ürünlerin daha çok talep edildiği dikkat çekiyor.


Mersin ve Adana’nın nisan ayı enflasyonu, Türkiye’nin genel enflasyonunu geçerek yüzde 72,36'ya  yükseldi. 
Çukurova'nın İki büyük kentinde, yüzde 63.18'lik artışla kuru soğan nisan ayının zam şampiyonu oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu  tarafından yapılan açıklamada, tüketici fiyat endeksinde 2022 yılı nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 7,25, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 31,71, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 34,46 artış gerçekleştiği kaydedildi.
TÜİK'in Mersin ve Adana'ya dönük açıklamasında, TÜFE’de 2022 yılı nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 7,15, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 32,95, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,36 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 35,18 oranında artışın gerçekleştiği ifade edildi.

Tezgahtaki ürünleri bütçeine uygun bulmayan vatandaşlar, boulmaya yüz tutuğu için ayrılıp daha ucuza verilen sebze ve meyveleri tercih ediyorlar...