Binalar bakım istiyor… | MERSİN MOZAİK

Binalar bakım istiyor…

Binalar bakım istiyor… mersinmozaik.com

Akdeniz ve Yenişehir’deki yapıların büyük bölümü dahil çoğunlukla bakım istiyorlar. Özellikle dar ve orta gelir grubundan vatandaşların oturduğu konutların neredeyse tümünün dış cepheleri adeta dökülüyor.

Kentin imara açılan bölgelerinde çeşitli isimler altında lüks adeta gökdelenler dikilirken, bazı yapılar ise bakımsızlıktan dökülüyor.

1970’li yıllarda başlayan aparman furyasında kibrit kutuları gibi yan yana kondurulan o binaların çoğu yarım asrı geride bıraksa da, dış cephelerine hiç el atılmadığı dikkat çekiyor.

Akdeniz ve Yenişehir’deki yapıların büyük bölümü dahil çoğunlukla bakım istiyorlar.

Özellikle dar ve orta gelir grubundan vatandaşların oturduğu konutların neredeyse tümünün dış cepheleri adeta dökülüyor.

Öyle ki boyalarının solmasından öte, sıvaları da özelliğini kaybederek kopmaları durumunda cadde ve sokaklardan geçen vatandaşlar adına risk oluşturuyorlar.

Kentte oluşan görüntü kirliliğinin asgari  düzeye çekilmesi için, değişik kentlerde uygulandığı gibi belediyelerin ”Boya bizde işçilik sizde..” yolunda kampanyalarla vatandaşın yönlendirilebileceğine işaret eden teknik çevreler,”Özellikle dar ve orta gelir grubundan vatandaşların ikamet ettikleri yapıların çoğunluğu bakımsız. İnsanların gelirleri kısıtlı olduğundan bina bakımına kaynak ayıramıyorlar. İlgili belediyeler teşvik ve yardım ederek ilgili bina sakinlerini yönlendirebilirler…”yolunda görüşler savunuyorlar