AKP’li Gültak Kınandı… | MERSİN MOZAİK

AKP’li Gültak Kınandı…

AKP’li Gültak Kınandı… mersinmozaik.com

Çiğdem Göksoy, “Bu sözleri kurabilmenin konforunu elinizden alacağız. Bize ait olan hiçbir şeyi, eril siyasetinize konu yaptırmayacağız. Tüm bu minvalde Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ı başta eşi olmak üzere bütün kadınlardan özür dilemeye çağırıyoruz.” 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında skandal boyutundaki cinsiyetçi sözlerine tepkiler devam ediyor.

Televizyonlardan canlı yayınlanan Melis toplantısında, siyasi bir konu üzerine konuşan AKP’li Gültak, kutsal kitaplar üzerine yemin edebileceğini, hatta namusu üzerine yemin içebileceğini belirterek eşini anıp cinsiyetçi, ayrımcı ifadeler kullanmıştı..

Mersin Kadın Platformu Bileşenleri, AKP’li başkanın tutumunu, “Dil sürçmesi değil, zihin çürümesi. Rahatınızı bozacağız…” sloganıyla düzenlediği basın toplantısında  protesto etti.

Platform adına açıklama yapan Çiğdem Göksoy,  “Öfkeliyiz; çünkü her gün kız kardeşlerimiz erkek devlet şiddeti ve cezasızlık politikalarının bir sonucu olarak hayatlarını kaybetmeye devam ediyor.

Daha dün Ayşe Korur isimli kadın boşanma aşamasında olduğu erkek Gencay Korur tarafından öldürüldü. Katil ise cinayeti gerçekleştirdikten sonra gururlu hissettiğini belirterek “namusunu temizlediğini” herkese duyurdu.

Tam da o saatlerde Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak katıldığı bir oturumda “ailenin namus kavramını ortaya koymak istiyorsanız eşimi de koymaya hazırım bu konuda” sözlerini sarf etti. 

Biz Mersin Kadın Platformu olarak boşanma aşamasında olduğu eşini öldürerek namusunu temizlediğini duyuran katil Gencay Korur ile her ne konu için olursa olsun kadın bedenini ve varlığını siyasete alet edip son derece eril ve iğrenç bir dil kullanan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın aynı zihniyetin farklı ürünleri olduklarını düşünüyoruz.

Katledilen her bir kadında, LGBTİ+ da aile, namus, ahlak naraları atanlar bu bu zihniyetin ürünüydü. Bu kentte onur haftası düzenleniyor diye 15 gün boyunca LGBTİ+ içerikli olabilecek her türlü etkinliğe yasak koyan bu zihniyetin ürünüydü…” dedi.

 

Her gün kadınların öldürüldüğü, özgürlüklerin ellerinden alındığı süreçte devlet görevlilerinin kadın cinayetlerini önlemek ve güvenliklerini sağlamakla görevleri olduklarını vurgulayan Çiğdem Göksoy,

“Bahsi geçen sözlerin atılan haber başlıklarındaki gibi basit bir gaf olmadığını, aslında köhnemiş fikirlerini her zikirlerinde de gösteren erkekliğin bir ürünü olduğunu biliyoruz.

Erkek devlet şiddetinin baş gösterdiği her alanda mücadele ederken bu şiddet biçimlerini önemli ya da önemsiz, büyük ya da küçük olarak sınıflandırmadan değerlendiriyoruz.

Gültak bu sözleriyle bir kez daha kadınları meta haline getirilmiş, sahipleri oldukları bir varlık olarak gördüklerini, tahakkümü kendilerine hak edindiklerini ortaya koymuş oluyor.

Değil siyaset hiçbir alanda olmasına izin vermeyeceğimiz bu fikir ve sözleri sizlerle birlikte elbet göndereceğiz. Bu sözleri kurabilmenin konforunu elinizden alacağız.  

Bize ait olan hiçbir şeyi, eril siyasetinize konu yaptırmayacağız. Tüm bu minvalde Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ı başta eşi olmak üzere bütün kadınlardan özür dilemeye çağırıyoruz.”sözleriyle kınadı.