Mersin’de fotoğrafçılık… | MERSİN MOZAİK

Mersin’de fotoğrafçılık…

Mersin’de fotoğrafçılık… mersinmozaik.com

Mersin Fotoğrafa Derneği, 03 Ekim 2022’ de başlatacağı etkinlik sürecinde, 16 saat teorik, 20 saat uygulamalı toplam 36 saatlik eğitim, 2 gün fotoğraf çekim gezisi, eğitim bitiminde Fotoğraf Sergisi, Gösterisi ve Sertifika Törenini gerçekleştirecek.

Gelişen teknolojiye paralel boyutlanan sosyal medya bazı meslek ve sanat dallarını olumsuz yönde etkileyip adeta sıradanlaştırıyor.

Kullanıcıların yaptığı paylaşımlarda başta yazın kuralları olmak üzere çok unsur yok sayılarak, kirli dil ve görüntülü sayfalar şekilleniyor.

Eline telefon alan herkes adeta gazeteci ve fotoğrafçı…

Oysa gazetecilik meslek, fotoğrafsa görsel sanat dalıdır…

Çektiği özgün fotoğraflara anlamlı kompozisyonlar yükleyen gazeteci kökenli fotoğrafçımız Ara Güler’in ismi dünya fotoğraf tarihine geçmiştir.

Mersin’de ticari anlamın dışındaki fotoğrafçılık 1980’li yılların sonunda kurulan İFAD(İçel Fotoğraf Amatörleri Derneği) çatısı altında toplanan fotoğrafa gönül verenler, çekimleriyle bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra yaşanmışlıkları da saptayıp arşivleyerek kamuoyuna kazandırmışlardır…

Mersinmozaik.Com’un devamı olduğu 1990’lı yıllarda kentimizde basılı olarak yayınlanan Mozaik Dergisi’nin kapak resimlerinin çoğu İFAD Başkanı İsmail Kayadelen ve üyelerinin objektifleriyle saptadıklarından oluşurdu…

Şimdilerde Mersin fotoğrafçılığını, Hayrettin Kırdı’nın başkanlığındaki Mersin Fotoğraf Derneği temsil edip geliştiriyor.

Mersin Fotoğrafa Derneği’nin 2021 yılı martında gerçekleştirilen genel kuruldan sonra Başkan Hayrettin Kırdı yaptığı açıklamada,”Genel kurulda üyelerimizin çoğunluğu dernek yönetimine bizleri layık gördüler, hepsine teşekkür ederim. Bu pandemi döneminde derneğimizi salgın kullarına uygun şekilde açık tutarak, açık ortamlarda çekeceğimiz fotoğraflar ile tarihe ışık tutan zengin bir arşive sahip olacağız. Kurulduğu günden bugüne görev yapmış olan tüm yönetimlerin emekleri ile Türkiye’de ve dünyada belli bir yere gelmiş olan derneğimizi daha da ileri seviyelere taşımak amacındayız. Dernek yöneticiliğinin gönüllülük, özveri ve mütevazılık isteyen bir iş olduğunun bilincindeyiz. Fotoğraf çekmek isteyen her üye bizim için önceliklidir. Onların fotoğraf üretmesine imkân sağlamak ana amacımız olacaktır. Derneğimizin imkânlarını biliyoruz, bu imkânlar doğrultusunda en yetkin olanı yapacağız…”görüşlerini dile getirmişti.

Diğer yandan Mersin Fotoğrafa Derneği, 03 Ekim 2022' de başlatacağı etkinlik sürecinde, 16 saat teorik, 20 saat uygulamalı toplam 36 saatlik eğitim, 2 gün fotoğraf çekim gezisi, eğitim bitiminde Fotoğraf Sergisi, Gösterisi ve Sertifika Törenini gerçekleştirecek.

Mersinmozaik.com olarak, Mersin Fotoğrafa Derneği’ne etkinliklerinde başarılar diliyoruz.

Fotoğraflar:Haluk Bezikoğlu