Mersinliler Kültürpark’a plaj istiyor… | MERSİN MOZAİK

Mersinliler Kültürpark’a plaj istiyor…

Mersinliler Kültürpark’a plaj istiyor… mersinmozaik.com

Vatandaşlar.”Deniz mevsimine çok zaman kalmadı, vaadin yerine getirilmesi için bir uçtan çalışmalar başlatılmalıdır. Plaj projesinin yaşama geçmesi durumunda bölgeye ekonomik ve sosyal yönden canlılık gelecekti. Özetle biz plajımızı istiyoruz…”

Yaz mevsiminin yaklaşmasına paralel Mersin’in sosyal yaşamında iz bırakan Akdeniz Plajı, ileri yaştaki vatandaşların yine gündeminde.

Günlük sohbetlerde sık sık konuşulmaya başlayan plaj konusunun bu yıl çözüme kavuşup kavuşmayacağı merak konusu.

Vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Büyükşehir Meclisi toplantısında,”Kültürpark’ın tamamını plaj olarak düzenleyeceğiz…” yolunda yaptığı açıklamanın yerine getirilmesini istiyorlar.

Geçmişte Kültürpark’ın düzenlendiği sahil bandında 4-5 plajın bulunduğuna işaret eden vatandaşlar,”Mersinlilerin olarak deniz ihtiyacını Mezitli, Davultepe ve Tece gibi yakın yerlere giderek karşılıyoruz. Eskiden sahil bandında 4-5 plajımız vardı, hepsi yok edildi. Arıtma Tesisi kurulunca dönemin Belediye Başkanı Macit Özcan, sahilin her yerinden denize girilebileceğini bildirmişti, ancak aradan onca yıl geçmesine karşın kayda değer hiçbir düzenleme yapılmadı. Eksikliğin farkına varan Başkan Vahap Seçer, ‘Kültürpark’ın tamamını plaj olarak düzenleyeceğiz…’ açıklamasında bulundu. Deniz mevsimine çok zaman kalmadı, vaadin yerine getirilmesi için bir uçtan çalışmalar başlatılmalıdır. Plaj projesinin yaşama geçmesi durumunda, bölgeye ekonomik ve sosyal yönden canlılık gelecekti. Özetle biz plajımızı istiyoruz…”şeklinde konuşarak Başkan Seçer’e çağrıda bulundular.