Ayakkabı Tamircisi Bülent Erdoğan,”İşler şöyle böyle…” | MERSİN MOZAİK

Ayakkabı Tamircisi Bülent Erdoğan,”İşler şöyle böyle…”

Ayakkabı Tamircisi Bülent Erdoğan,”İşler şöyle böyle…” mersinmozaik.com

Erdoğan,”Ayakkabı mağazaları ve AVM’lerdeki fiyat artışı bize yönelimi artırdı, ancak vatandaşların ekonomik sıkıntıda olması nedeniyle hareketlilik gelire yansımıyor. Çünkü insanlarda para yok, mecburen, ‘Şu kadara olmaz mı?’ diyerek pazarlık yapıyorlar.Bizim aldığımız kullanmak için aldığımız malzemeler aşırı zamlandı. Yine de kimseyi geri çevirmemeye çalışıyoruz…”

Ekonomik sıkıntı tüm mesleklerde olduğu gibi ayakkabı tamirciliğini de olumsuz yönde etkilemiş.

Sıfır ürünlerdeki aşırı fiyat yüksekliği tüketicileri ikinci el ve tamire yönlendirirken, talepler gelir artışına yansımamış.

Kavafiye fabrikasyona geçmeden önce özel sipariş yaptırıldığı günlerde kunduracılık mesleğinin gözde olduğunu belirten yaklaşık 45 yıllım çıraklıktan yetişme usta Bülent Erdoğan, geçmişin mazide kaldığını söyledi

Vatandaşta para olmadığını belirten Erdoğan,” İşler şöyle böyle…

Erdoğan,”Ayakkabı mağazaları ve AVM’lerdeki fiyat artışı bize yönelimi artırdı, ancak vatandaşların ekonomik sıkıntıda olması nedeniyle hareketlilik gelire yansımıyor. Çünkü insanlarda para yok, mecburen, ‘Şu kadara olmaz mı?’ diyerek pazarlık yapıyorlar. Bizim aldığımız kullanmak için aldığımız malzemeler aşırı zamlandı. Yine de kimseyi geri çevirmemeye çalışıyoruz. Özetle işler şöyle böyle, dükkân giderini karşılayıp tencereyi kaynatabilirsek ne mutlu, ama çok zorlanıyoruz…”şeklinde konuştu.