TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu “Tüm kadınlara sözümüzdür, tüm vatandaşlarımızla birlikte ülkemize baharı getireceğiz…” | MERSİN MOZAİK

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu “Tüm kadınlara sözümüzdür, tüm vatandaşlarımızla birlikte ülkemize baharı getireceğiz…”

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu “Tüm kadınlara sözümüzdür, tüm vatandaşlarımızla birlikte ülkemize baharı getireceğiz…” mersinmozaik.com

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun üyeleri,”Öfkemiz sürerken seçimi kaybedeceğini anlayarak kadın hakları üzerinden oy devşirme derdine düşen Recep Tayyip Erdoğan’ın kadın haklarını yine pazarlık konusu yapması, biz kadınları endişelendirdi ve kızdırdı.”

Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar, ülkeye baharı getirmekte kararlı.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun üyeleri olarak endişeli ve öfkeli olduklarını belirterek, tüm vatandaşlarla birlikte kadınların yaşadığı çilenin de politik olduğuna dikkat çekildi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Dr. Jale Nur Süllü ve CHP’li Komisyon Üyelerinin yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun üyeleri Cumhuriyet Halk Partili Milletvekilleri olarak endişelerimizi ve tabi ki öfkemizi kamuoyu ile paylaşmak üzere bu basın açıklamasını gerçekleştiriyoruz. Her basın toplantımızda dile getirdiğimiz üzere, ülkemizde var olan toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklı istihdamda yeterince yer bulamama, karar mekanizmalarında yer alamama ve siyasette yeterince temsil edilememe, artan oranlarla kadına yönelik şiddet, istismar, taciz, kadın cinayetleri gibi temel kadın sorunlarının politik olduğunu bir kez daha söylüyoruz.

Ülke olarak her birimizi derin üzüntüye boğan, aslında doğal afet olan depremi de felakete çevirenin politik olduğunu kabul etmek zorundayız. Depremin büyüklüğünden çok, böylesi yıkıma yol açanın sorumlusunun bilimden, akıldan uzaklaşma, rant düşkünlüğü, plansızlık, vicdansızlık olduğunu, çok iyi biliyoruz. Ve biz kadınlar, deprem sonrası yaşanan bu tabloyu daha da ağırlaştıranın liyakatsiz atamalar, içi boşaltılan kurumların koordinasyonsuzluğu olduğunun da farkındayız.

Ve ne yazık ki Tıpkı, pandemide, sel felaketlerinde, orman yangınlarında olduğu gibi, deprem sonrasında da kadınlar ve çocuklar, çok daha ağır sorunlarla karşı karşıya kaldı. Aile bireylerini, yakınlarını, evlerini, yitiren kadınlar, duydukları derin acının yanı sıra, psiko-sosyal ve ekonomik sorunlarla da baş etmeye çalışıyorlar. En temel gereksinim olan, barınma, beslenme, sağlık, güvenlik, hijyen koşullarına erişim sorunlarının yanı sıra, çocuklarının eğitim hakkından yoksunluğu ve gelecek endişesi ile kadınlar daha da derinden sarsılmış durumda. Tüm vatandaşlarımızla birlikte kadınların yaşadığı bu çilenin de politik olduğunu söylemeliyiz.

Tüm bunlara öfkemiz sürerken seçimi kaybedeceğini anlayarak kadın hakları üzerinden oy devşirme derdine düşen Recep Tayyip Erdoğan’ın kadın haklarını yine pazarlık konusu yapması, biz kadınları endişelendirdi ve kızdırdı.”