Prof. Dr. Naci Görür’den uyarı, ”Hatalardan ders çıkarmalıyız…” | MERSİN MOZAİK

Prof. Dr. Naci Görür’den uyarı, ”Hatalardan ders çıkarmalıyız…”

Prof. Dr. Naci Görür’den uyarı, ”Hatalardan ders çıkarmalıyız…” mersinmozaik.com

Prof. Dr. Görür,” Maraş-Gaziantep depremleri ile yönetim (yerel ve merkezi) ve millet olarak yüzleşmek şarttır. Depremde hedef hiç veya minimum can kaybı vermektir.”

Prof. Dr. Naci Görür, bilim insanı duyarlılığıyla sık sık açıklamalar yaparak toplumu deprem konusunda diri tutuyor.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ülkeyi depreme hazırlamanın ön koşulunun geçmiş depremlerden ders çıkarmak olduğunu vurgulayan Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Bu depremlerde bu kadar kaybı neden, nasıl, nerede, neyi eksik yaptığımız veya yapmadığımız için verdiğimizi araştırmak, bulmak, muhasebe etmek ve üzerimize düşen sorumluluğu kabul etmek zorundayız…” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür bugün yaptığı açıklamada, ülkeyi depreme hazırlamanın ve deprem dirençli kentler oluşturmanın ön koşulunun geçmiş depremlerden ders çıkartmak olduğunun altını çizerek yapılması gerekenlere şu satırbaşları altında sıraladı:

* Onun için Maraş-Gaziantep depremleri ile yönetim (yerel ve merkezi) ve millet olarak yüzleşmek şarttır. Depremde hedef hiç veya minimum can kaybı vermektir.

* Bu depremlerde bu kadar kaybı neden, nasıl, nerede, neyi eksik yaptığımız veya yapmadığımız için verdiğimizi araştırmak, bulmak, muhasebe etmek ve üzerimize düşen sorumluluğu kabul etmek zorundayız.

* Bunu yapmadan, bu anlayış ve bilince ulaşmadan kentlerimizi deprem dirençli yapamayız. Çünkü hatalarından ders çıkarmayan bir anlayış bunu başaramaz.