BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PSİKOLOG DESTEK... | MERSİN MOZAİK

BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PSİKOLOG DESTEK...

BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PSİKOLOG DESTEK... mersinmozaik.com

Kara, “7-15 gün arasındaki periyotlarımız verimliliği artırmış oluyor. Genelde bizim uyguladığımız ekole göre, 8-12 seans arasında bir iyileşme gözlemlemiş oluyoruz. Fakat, ciddi dediğimiz problemlerde 8-12 seans yeterli olmayabiliyor. 20 seansa kadar elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tüm kadınlarımızı Kadın Sağlığı Danışma Merkezimize bekliyoruz...”

-KARA: “TÜM KADINLARI KADIN SAĞLIĞI DANIŞMA MERKEZİMİZE DAVET EDİYORUZ...”

-EMRE: “BAMBAŞKA BİR İNSANA DÖNÜŞTÜM VE BU HALİMDEN ÇOK MUTLUYUM...”

-ÜNVER: “SAĞLIKLI BİR ANNE, SAĞLIKLI BİR AİLE DEMEK...”

Mersin Büyükşehir’in Kadın Sağlığı ve Danışma Merkezi’nin önemli hizmetleri arasında ‘Psikolog Desteği’ de yer alıyor. 2021 yılından beri ücretsiz olarak hizmet veren merkezden yararlanan kadınlar, hem bireysel hem de aile danışma hizmeti alabiliyor. Psikolog izlemiyle danışanlar, hizmetten 8-12 seans arası yararlanabiliyor. Gereken durumlarda ise bu süre uzatılabiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Kadın Sağlığı Danışma Merkezi, kadınlardan tam not alıyor. 2021 yılından beri ücretsiz olarak kadınlara hizmet veren merkezin önemli hizmetlerinden biri de ‘Psikolog Desteği’. Günümüz ekonomik koşullarında seans ücretlerinin oldukça yüksek olduğu hizmetten ücretsiz yararlanan kadınlar, aldıkları hizmet ile hayata daha farklı baktıklarını ifade ediyor.

Sağlık İşleri Dairesi ile Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürlüğü’nün işbirliğinde, Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) desteğiyle hizmet veren merkez, hafta içi her gün 08.00-17.00 arası kapılarını açıyor. Psikolog Desteği kapsamında kaygı, panik atak, depresyon gibi sorunlar için hem bireysel, hem de aile danışma hizmeti alabilen danışanlar, psikolog yönlendirmesi ile 8-12 seans hizmet görüyor. Gereken durumlarda ise bu süre uzatılabiliyor. 15-17 yaş arası ergenlere yönelik ise genellikle sınav kaygısı ve stres yönetimi üzerine danışma hizmeti veriliyor. Hizmetten yararlanmak isteyenler Alo 185 Teksin üzerinden ya da 0 324 502 79 16 numaralı telefondan merkezi direkt arayıp randevu alabiliyor.

Kara: “Kaygı, depresyon, panik atak üzerine çalışıyoruz...”

Kadın Sağlığı ve Danışma Merkezi’nde görev yapan Uzman Psikolog Semiha Kara, “Bizler genelde danışanlarımızla; kaygı, depresyon, panik atak üzerine çalışıyoruz. Burada genelde sorunlarımız kaygı odaklı konular oluyor. Kaygılarını azaltarak, eğer tanı varsa tanıyı da azaltarak iyileşme kazanmalarını hedefliyoruz. Ailelerimizle çalışıyoruz, aile ve çiftlere danışmanlık hizmeti gibi alanlara da bakıyoruz. Ailelerimiz bize müracaat ettiklerinde, aile bütünlüğünü koruma adına, aileye katkı sağlayacak çalışmalar yapıyor ve bu bütünlüğü iyileştirmeyi hedefliyoruz...” dedi.

Aile danışmanlık hizmetine bu sene içerisinde başladıklarını kaydeden Kara, “Bize müracaat eden kadınlarımızın, eşleriyle alakalı olan sorunlarda seanslara eşlerini de dahil ediyor ve aile danışma hizmeti veriyoruz. Aile danışma hizmetlerinde sadece eş değil, aynı zamanda çocuklarıyla ya da anne kız olarak görüşmeler yaparak, kadının ya da çocuğun iyileşmesine yardımcı olmayı sağlayarak, aslında bütünlüğü iyileştirmiş oluyoruz...” diye konuştu.

“Tüm kadınları Kadın Sağlığı Danışma Merkezimize davet ediyoruz...”          

Seans aralıklarını danışanların sorunlarına göre belirlediklerini, fakat kişinin durumu ciddi düzeyde veya tanının azalması ile alakalı bir durum varsa, danışanlarını 7 güne bir görebildiklerini ifade eden Kara, “7-15 gün arasındaki periyotlarımız verimliliği artırmış oluyor. Genelde bizim uyguladığımız ekole göre, 8-12 seans arasında bir iyileşme gözlemlemiş oluyoruz. Fakat, ciddi dediğimiz problemlerde 8-12 seans yeterli olmayabiliyor. 20 seansa kadar elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tüm kadınlarımızı Kadın Sağlığı Danışma Merkezimize bekliyoruz...” dedi.

Ek küçük resmi

Aynur Ünver,“Sağlıklı bir anne, sağlıklı bir aile demek...”

Psikolog desteğinden yararlanan Aynur Ünver, bazı sıkıntılarının çözüme kavuştuğunu ve artık daha mutlu olduğunu ifade ederek, “Sağlıklı bir anne sağlıklı bir aile demektir. Benim kendi içinde aşamadığım bazı sıkıntılarım, takıntılarım vardı. Kış boyu devam ettim seanslarıma. Bu hastalığımın bana zarar veren pek çok yönünü aştım. Şimdi aileme ve kendime daha faydalı olduğumu düşünüyorum” dedi. Ünver, hizmetin ücretsiz olmasının da kadınlar için çok önemli olduğunu anlatarak, “Dışarıda bir psikolog ücreti, bizim gibi orta sınıf insanların kaldırabileceği düzeyde değil. Buranın ücretsiz olması ve işlerini birinci sınıf yapmaları, beni buraya daha çok gelmeye teşvik etti. Sanki özel bir muayeneye gelmişsiniz gibi bir hizmet aldım. Belediye Başkanı’na çok teşekkür ediyorum...” diye konuştu.

Meltem Emre,“Bambaşka bir insana dönüştüm ve bu halimden çok mutluyum...”

Meltem Emre, psikolog desteğinden yararlandıktan sonra hem ruhsal hem de bedensel olarak daha farklı bir insana dönüştüğünü anlattı. Emre, “Kendime saygısı olan ama kendini önemsemeyen, daha çok başkalarını önemseyen biriydim. Psikolojik danışmanlığın vermesi gereken aşamaları bana uygulandı ve biz bu zamana kadar geldik. Fotoğraf çekilmeyi sevmezdim, çünkü gülümseyemezdim. Daha önce insanlardan kaçıyordum. İnsanlarla diyaloğumu artırdım. Mersin’de kadınlar çok güçlü. Gerçekten bu konuda Vahap Seçer Bey’i tebrik ediyorum. Kadınları düşünen erkek yöneticiler istiyoruz. Bizi destekledikleri için, bu tür imkanları sundukları için gerçekten çok minnettarız...” ifadesini kullandı.

Ayten Otlu,“Bu ülkede kadınsanız, bazen aklınızı kaybedecek duruma geliyorsunuz...”

Psikolog desteğiyle kendini çok iyi hissettiğini söyleyen bir diğer vatandaş Ayten Otlu ise, “Burada bazı şeylerin olumsuz olduğunu ama hayatın devam ettiğini, bundan sonra nasıl yaşamam gerektiğini öğrendim. Bunlar çözüme ulaştığında, çok da mutlu bir şekilde ayrıldım. Bu ülkede kadınsanız, anneyseniz değişik şeyler yaşıyorsanız, bazen aklınızı kaybedecek duruma geliyorsunuz. Bunun için de bence böyle yerlerin daha çok olması gerekiyor. Benim otizmli özel bir çocuğum var. Bu konuda da çok yardımcı oldu bana. Ben 2.5 yıl özel yere gittim ama buna gücüm yetmedi. Buranın ücretsiz olmasıyla şunu düşünmüyorsunuz; ‘ben oraya gidiyorum ama param kalmadı’ Sadece kendinize odaklanıyorsunuz...” dedi.

Ek küçük resmi