Ressam Zeynep Dalkılıç, Anadolu’dan küçük kesitler motiflemiş... | MERSİN MOZAİK

Ressam Zeynep Dalkılıç, Anadolu’dan küçük kesitler motiflemiş...

Ressam Zeynep Dalkılıç, Anadolu’dan küçük kesitler motiflemiş... mersinmozaik.com

Dalkılıç,"Niyetim, biz insanların dağınık, kusurlu hayatlarımızda üstesinden geldiğimiz her şeyi kabul etmek ve zaman durmaz gibi göründüğünde ve akışta olduğumuzda hepimizin aldığı o harika duyguyu kutlamak. Gökteki kuşlar gibi kolaylıkla ve zerafetle uçtuğumuzu hissetmektir..."

Dün İçel Sanat Kulübü’nde 30’un üzerinde tablusuyla sergi açan Zeynep Dalkılıç, yola tesadüfen bulduğu bir kuş yuvasıyla çıktığını söyledi...

34. kişisel sergisiniyle Mersinli sanat severlerle buluşan Dalkılıç, "Anadolu’un Gözleri Doğada" sergisi bir yürüyüş sırasında tesadüfen bulduğu kuş yuvasından esinlendiğini beliterek, "Ev, zaman, kayıplar ve hafızanın önemini incelemek,yuvaların yapısını ve karmaşıklığını görsel bir çerçeve olarak 'kilim' simgeleriyle çizmeye başladım. Niyetim, biz insanların dağınık, kusurlu hayatlarımızda üstesinden geldiğimiz her şeyi kabul etmek ve zaman durmaz gibi göründüğünde ve akışta olduğumuzda hepimizin aldığı o harika duyguyu kutlamak. Gökteki kuşlar gibi kolaylıkla ve zerafetle uçtuğumuzu hissetmektir..." dedi.

Resme ilgi duyanlar, Dalkılıç'ın sergisini 10 Haziran Cumartesi gününe kadar gezebilirler...