Sancılı başlayış! | MERSİN MOZAİK

Sancılı başlayış!

Sancılı başlayış! mersinmozaik.com

Eğitim zincirinde kırtasiye, okul aidatı, servis gideri, kira vb. harcamalar piyasaya biraz olsun canlılık getirecek olsa da, her kesimin kendince sıkıntı içerisinde olduğu gözleniyor.

2021-2022 Eğitim ve öğretim dönemi, trafikten alışverişe yaşamın tüm alanlarına yansıyan hareketlilik getirdi.

Korona salgını nedeniyle geçen yıl okulların büyük ölçüde kapalı olduğu süreçteki durgunluk bugünden başlayarak sona erdi.

Anasınıfından üniversiteye kadar aileler adına külfete dönüşen eğitim maratonu sancılı başladı.

Okulların önün servis kayıtçıları kaynıyor.

Eğitim zincirindeki halkaların tümü sıkıntılı olduklarının altını çiziyorlar.

İşlerinin durma noktasına geldiğine dikkat çeken kırtasiyeciler tepkili.

Ailelerin karşılamakta güçlük çektiği eğitim giderleri diğer kesimlerin geçim kaynağını oluşturuyor.

Eğitim zincirinde kırtasiye, okul aidatı, servis gideri, kira vb. harcamalar piyasaya biraz olsun canlılık getirecek olsa da, her kesimin kendince sıkıntı içerisinde olduğu gözleniyor.

İşletmeciler aylık mesafeye göre, 200-400 lira arasında değişen servis ücretinin kurtarmadığından yakınırken, aileler tarifeleri yüksek buluyor.

Kırtasiyeciler ise market ve zincir mağazaların kırtasiye ürünleri pazarlamaları nedeniyle işlerinin durma noktasında olduğunun altını çizerek soruna çözüm bulunmasını istiyorlar.

Market ve zincir mağazaların kırtasiye kalemlerini satmasının hak gaspı olduğunu belirten kırtasiyeciler,”Biz son yıllardaki kadar sıkıntıya düşmedik. Okullar açılırken yaptığımız satışla çarkı zor döndürüyorduk. Şimdi potansiyelde elimizden alındı. Market ve zincir mağazalar tüm kırtasiye ürünlerini daha düşük fiyata pazarlıyor. Bize müşteri neredeyse hiç gelmiyor. Bu gidişin sonu nereye varacak? Yetkilileri gerekli düzenlemeleri yapmaya çağırıyoruz…”diyerek tepki gösteriyorlar.  

Diğer yandan daha fazla giderler gereken üniversite öğrenimi,  aileleri açmaza düşürmüş durumda.

Değişik kentlerde ayrı düzen kurmanın çok külfetli olduğundan yakınan aileler,”Yurtlar yeterli değil, mecburen ev tutulacak. Kiralar herkesin malumu; çocuk kazanmış göndermesen olmaz. Ayrı bir düzen kurmak çok külfetle ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız…”görüşlerini dile getiriyorlar.