SEÇER: “CUMHURİYET; AYDINLIK BİR GÜN DEMEKTİR...” | MERSİN MOZAİK

SEÇER: “CUMHURİYET; AYDINLIK BİR GÜN DEMEKTİR...”

SEÇER: “CUMHURİYET; AYDINLIK BİR GÜN DEMEKTİR...” mersinmozaik.com

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer ve Hasan ufuk Çakır, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

SEÇER, -“CUMHURİYET; HER ŞEY DEMEKTİR...”

-“CUMHURİYET; İŞÇİ ÇOCUĞUNUN BU ÜLKEYİ YÖNETMESİ DEMEKTİR...”

-“EN BÜYÜK BAYRAMIMIZ CUMHURİYET’TİR...

-“YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE, YAŞASIN CUMHURİYET...”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama programına katıldı.

Seçer, Cumhuriyet’in 19 Mayıs 1919’da yakılan ve sönmeyen bağımsızlık meşalesinin döşediği kilometre taşları ile masa başında değil meydanlarda kurulduğunu söyledi. 

Türkiye’nin Cumhuriyet’te tam demokrasi ile taçlanana kadar mücadelenin süreceğini belirten Seçer, “Cumhuriyet, bağımsızlık demektir. Cumhuriyet kadın demektir, kadının seçmesi seçilmesi demektir. Cumhuriyet aydınlık bir gün demektir. Bu milletin kendi dilini en güzel şekilde kullanması, okuması, yazması demektir. Cumhuriyet, laik eğitim demektir. Ayrımsız bir ülke demektir. Cumhuriyet her şey demektir...” dedi. 

CHP’nin 100 yıllık bir çınar olduğunu hatırlatan Seçer, önümüzdeki hafta sonu yapılacak 38. Olağan Kurultay neticesinde kim seçilirse seçilsin her bir CHP’linin Genel Başkanı olacağına vurgu yaparak “O koltuk Atatürk'ün koltuğudur. Kim partinin hangi organında görev alırsa alsın, hep beraber el ele tutuşacağız, ayrım olmadan Mart sonunda yapılacak olan seçimlere hazırlanacağız...” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi  Mersin İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama programına katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer ve Hasan ufuk Çakır, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı. İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören konuşmalar ile devam etti.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

“En büyük bayramımız Cumhuriyet’tir...”

Konuşmasına “CHP’nin bıkmaz, yorulmaz neferleri, Cumhuriyetimizin 100. yılında bayramımız kutlu olsun” diyerek başlayan Başkan Vahap Seçer, Cumhuriyet’in 19 Mayıs 1919’da yakılan ve sönmeyen bağımsızlık meşalesinin döşediği kilometre taşları ile masa başında değil meydanlarda kurulduğunu söyledi. Türkiye’nin tam bağımsız ve Cumhuriyet’te tam demokrasi ile taçlanana kadar mücadelenin süreceğini belirten Başkan Seçer, “Cumhuriyet, bağımsızlık demektir. Cumhuriyet kadın demektir, kadının seçmesi seçilmesi demektir. Cumhuriyet aydınlık bir gün demektir. Bu milletin kendi dilini en güzel şekilde kullanması, okuması, yazması demektir. Cumhuriyet, laik eğitim demektir. Ayrımsız bir ülke demektir. Cumhuriyet her şey demektir. Herkesin devlet karşısında eşit yurttaş olması anlayışıdır Cumhuriyet. Cumhuriyet işçi çocuğunun, çiftçi çocuğunun, memur çocuğunun bu ülkeyi yönetmesi demektir. Kaymakam olması, vali olması, belediye başkanı olması, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı olması demektir. En büyük bayramımız Cumhuriyet’tir...” dedi. 

“CHP’li belediye başkanlarının sayısını arttırmak zorundayız...”

CHP’lilerin Cumhuriyet kavramını hepimiz hatmetmiş bireyler olduğunu ve genetik kodlarında daha iyisi için çalışmak olduğunu söyleyen Seçer, “Tüm CHP’liler 5 ay sonra yapılacak seçim için her şeyden öte partililik bilincimizi ve kimliğimizi hatırlamamız lazım. Biz CHP’nin Mersin neferleriyiz. Büyükşehir Belediyemizi tarihi farkla kazanmak durumundayız ve kazanacağız. 13 ilçemiz, 3 CHP’li belediyemiz var, bunun sayısını arttıracağız. Çok daha fazla belediye, CHP’li belediye başkanları tarafından yönetilecek. CHP’li Belediye Başkanı demek, kendi rozetiyle CHP’den belediye başkanı olup tüm hemşerilerinin belediye başkanı olması demek, hizmet, yoksulun, fakirin yanında olmak, sanat, kültür, yol, çevre, temizlik, ağaç, yeşil demek. Onun için Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının sayısını arttırmak zorundayız...” diye konuştu. 

“CHP’li belediyeler ayrımcılığı ortadan kaldırdı, yerin yedi kat dibine gömdü...”

2019 yerel seçimlerinin kazanılması ile Mersinlilerin kendine güveninin geldiğine dikkat çeken Seçer, “Mersinler kendini güvende hissetmeye başladı. Kendini öteki görenler görmemeye başladı. Acaba biz bu kentte fazla mıyız? Bize böyle ters ters bakıyorlar diyenler artık ‘Biz bu kentin asli unsurlarıyız, biz de vatandaşız, Türkiye'nin neresinden gelmiş olursak olalım biz Mersinliyiz’ demeye başladılar. Kendilerine güven geldi. Güvenle belediyeyi aradı. Belediyenin araçlarını sokaklarda görmeye başladı. Çünkü CHP’li belediyeler ayrımcılığı ortadan kaldırdı, yerin yedi kat dibine gömdü...” ifadelerini kullandı.

“Yaşasın tam bağımsız demokratik Türkiye, yaşasın Cumhuriyet...”

CHP’nin 100 yıllık bir çınar olduğunu hatırlatan Seçer, önümüzdeki hafta sonu yapılacak 38. Olağan Kurultay neticesinde kim seçilirse seçilsin her bir CHP’linin Genel Başkanı olacağına vurgu yaparak “O koltuk Atatürk'ün koltuğudur. Bir arkadaşımız kurultay sonucunda bizim genel başkanımız olacak. Kim partinin hangi organında görev alırsa alsın, hep beraber el ele tutuşacağız, ayrım olmadan Mart sonunda yapılacak olan seçimlere hazırlanacağız. El ele tutuşacağız, kalp kalbe olacağız, yine başarılı olacağız. Sizlere güveniyoruz, sizleri çok seviyoruz. Yaşasın tam bağımsız demokratik Türkiye. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Cumhuriyet...” diye konuşarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.  

Ömür: “29 Ekim şanlı bir ülkenin doğum günüdür...”

Cumhuriyet’in kurulması ile birlikte Türkiye’nin eğitimden sanayiye, sosyal haklardan kültür sanata her alanda çağ atlayan, hızla gelişen ve saygı gören bir ülke konumuna geldiğini söyleyen CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, “29 Ekim 1923 herkesi eşit kılan, insanlarımızın kulluktan vatandaşlığa kavuştuğu, kadının ikinci sınıf olmaktan kurtulduğu dönemin başladığı gündür. 29 Ekim 1923 egemen devletlerin bu topraklar üzerindeki hayallerinin suya düştüğü gündür. 29 Ekim 1923 çağdaş ülkelerde yarışacak şanlı şerefli bir ülkenin doğum günüdür...” dedi.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Kış: “Aydınlık günlerin tek dayanağı Cumhuriyet’tir...”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, en büyük değerimiz Cumhuriyet’in bugün 100 yaşında olduğunu vurgulayarak, “Gururluyuz, kararlıyız ve Atatürk'ün izindeyiz. 7’den 70’e bir milletin varlık ve yokluk içinde verdiği egemenlik ve bağımsızlık mücadelesi sonucu doğan Cumhuriyet’imizin 100. yaşına sizlerle beraber tanık olmanın ve kutlamanın sevincini yaşıyorum. Cumhuriyet demek; Mersin’de bu alanda sizlerle birlik ve beraberlik içinde olmak demektir. Cumhuriyet bir mucizedir. Cumhuriyet bir bağımsızlık sembolüdür...” ifadelerini kullandı.

Dinçer: “Atatürk’ümüzün emanet ettiği Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatacağız...”

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Cumhuriyetle birlikte kazanılan hakların birçoğunun yok edilmeye çalışıldığını ancak buna izin vermeyeceklerini belirterek, “Ne mutlu ki CHP var. Bu memleketin emniyet supabı. Ülkeyi de kurtaran Gazi Mustafa Kemal liderimiz, Cumhuriyeti ilan eden liderimiz. Ama o dönemde Türk milletine tanınan hakları yavaş yavaş elimizden almak için gayret sarf ediyorlar ama buna güçleri yetmeyecek...” diye konuştu.

Çakır: “Biz cumhuriyetiz...”

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bir Anadolu kadını arasında geçen kısa bir hikayeyi anlatarak konuşmasına başladı. Ulu Önder’in, tek adam zihniyeti olmayan eşsiz bir lider olduğunu söyleyen Çakır, “Biz de diyoruz ki; kibirlenmeden, kimseye yüksek bakmadan hepimiz biriz. Biz Cumhuriyetiz, yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Atatürk, Yaşasın Mustafa Kemal...” diye konuştu.

Tarhan: “Cumhuriyet Halk Partisi var oldukça Cumhuriyet ve demokrasi gelişecektir...”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir sözünü hatırlatarak, “Cumhuriyet yeterli mi? Kuşkusuz yeterli değil tabi ki. Cumhuriyet’i mutlaka bizler gerçek demokrasiyle taçlandırmamız gerekiyor. Cumhuriyet’i korumamız, kollamamız gerekiyor. Demokrasi mücadelesini sürdürmemiz gerekiyor. Ben umutluyum. Cumhuriyet Halk Partisi var oldukça Cumhuriyet ve demokrasi gelişecektir diyorum. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi...” diye konuştu.

Ek küçük resmi