ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHİR’İN KREŞLERİNDE EMİN ELLERDE... | MERSİN MOZAİK

ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHİR’İN KREŞLERİNDE EMİN ELLERDE...

ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHİR’İN KREŞLERİNDE EMİN ELLERDE... mersinmozaik.com

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda kentin farklı noktalarına ve özellikle de dezavantajlı bölgelere Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde açtığı çocuk gelişim merkezleri, çocuklara kaliteli ve ücretsiz bir şekilde eğitim imkânı sunmaya ve ailelerin tercihi olmaya devam ediyor. Ücretsiz ve tam donanımlı bir eğitim sunulmasından dolayı Büyükşehir’in kreşlerini tercih eden aileler, çocuklarını Büyükşehir’e güvenle emanet ediyor, çocuklarındaki gelişimi gördükçe de mutlu oluyor.

-BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİ AİLELERE GÜVEN VERİYOR...

-BÜYÜKŞEHİR’İN ÜCRETSİZ VE KALİTELİ ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİ, AİLELERİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR...

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kentin farklı noktalarına ve özellikle de dezavantajlı bölgelere açtığı çocuk gelişim merkezleri, ailelerin tercihi olmaya devam ediyor. Ücretsiz ve tam donanımlı bir eğitim sunulmasından dolayı Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı kreşleri tercih eden aileler, çocuklarını Büyükşehir’e güvenle emanet ediyor, çocuklarındaki gelişimi gördükçe de mutlu oluyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda kentin farklı noktalarına ve özellikle de dezavantajlı bölgelere Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde açtığı çocuk gelişim merkezleri, çocuklara kaliteli ve ücretsiz bir şekilde eğitim imkânı sunmaya ve ailelerin tercihi olmaya devam ediyor. Ücretsiz ve tam donanımlı bir eğitim sunulmasından dolayı Büyükşehir’in kreşlerini tercih eden aileler, çocuklarını Büyükşehir’e güvenle emanet ediyor, çocuklarındaki gelişimi gördükçe de mutlu oluyor. Verilen eğitim ve imkânlarla birlikte de çocuk gelişim merkezlerine olan ilgi, her yıl artarak devam ediyor. 

Eren: “Çocuğumu Büyükşehir’in kreşlerine gözü kapalı emanet ederim...”

3 yaşındaki oğlu Miraç Halkkent Çocuk Gelişim Merkezi’nde eğitim gören Zeynep Eren, çocuğunun Gelişim Merkezi’nde çok mutlu olduğunu ve arkadaşlarıyla çok güzel bir iletişim içerisinde olduğunu belirtti. Büyükşehir’in ücretsiz çocuk gelişim merkezi sayesinde, ceplerinde kalan parayı yine çocukları için başka alanlarda harcadıklarını ifade eden Eren, “Çocuğum buraya başladıktan sonra yemek seçmiyor, yüzü gülüyor, oyunlar oynuyor. Vahap Başkanımız hem gençlerin, hem de çocuklarımızın yanında. Çocuklar zaten geleceğimiz demek. Çocuğumu Büyükşehir’in kreşlerine gözü kapalı ve güvenli bir şekilde emanet ederim...” dedi.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Öz: “Bu merkezler, özellikle çalışan annelerin eli, kolu, kanadı...”

Maddi gücü olmadığı için çocuğu Kaan’ı kreşe gönderemeyen ve iş yerinde büyütmek zorunda kalan Meral Öz, Büyükşehir’in Halkkent Çocuk Gelişim Merkezi ile tanıştıktan sonra adeta hayatının değiştiğini söyledi. Çocuk Gelişim Merkezi’ndeki öğretmenlerin sıcak ve içten olduklarını dile getiren Öz, “Kreşten eve geldiğinde çocuğumun yüzündeki sevinç ifadesi, yemeğini düzenli yemesi ve yaptıklarını anlatması, bir anne için mutluluk verici” diye konuştu. Büyükşehir sayesinde oğlunun muhteşem bir ailede büyüdüğünü sözlerine ekleyen Öz, “Gözüm arkada kalmadan Kaan’ı bırakıp işime gidebiliyorum. Bu tür gelişim merkezleri, özellikle çalışan annelerin eli kolu kanadı demek...” ifadelerini kullandı.  

Yeğen: “Kreşin ücretsiz olması da bizim için büyük önem taşıyor...”

Kızı Toptancı Hal Kompleksi içinde yer alan Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi’nde eğitim gören Emine Yeğen, hal içinde çalışmasından dolayı merkezin kendisi ve çocuğu için büyük bir kolaylık sağladığını aktararak, “Burada çalışmaya başladığımda kreşten haberim oldu. Görüyordum, dikkatimi çekiyordu. Büyükşehir’e bağlı olduğunu öğrendik. Geldik ve yetkililerle görüştük.  Halin içinde olması da bizim için çok iyi” dedi. Kreşin ücretsiz olmasının da kendileri için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Yeğen, “Aileler çocuklarının okul öncesi eğitim almasını istiyor, ama dışardaki fiyatları düşününce çekimser kalıyor. Belediyemizin yapmış olduğu bu hizmet, hocalarımızın da özverisi sayesinde çok kıymetli...” diye konuştu.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Kavrar: “Her çocuğun okul öncesi eğitimlere, oyunlara ihtiyacı var...”

Toptancı Hal Kompleksi’nde çalışan ve kızı Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi’nde eğitim gören Ömer Kavrar; hem iş yerine yakınlığı, hem kaliteli eğitimi, hem de güvenilir olması açısından Büyükşehir’i tercih ettiğini ifade etti. Kızının burayı çok sevdiğini ve hafta sonu tatil olmasını bile istemediğini belirten Kavrar, “Burası ekonomik açıdan da çok rahat. Kızımı buraya bırakırken, gözüm hiç arkada kalmadı. Başkanımız çocukları geleceğimiz olarak düşündüğü için, çok ilgi gösteriyor. Özellikle kreş olayları O’nun zamanında oldu. Her çocuğun okul öncesi eğitimlere, oyunlara ihtiyacı var. Sadece oyun parklarıyla olmuyor...” dedi.

Cömert: “Öğretmenler çocuklarımızla çok ilgililer...”

Kızı Duru’yu emin ellere teslim etmenin güveniyle rahat bir şekilde çalıştığını söyleyen Hikmet Cömert ise, “Burada verilen eğitim çok iyi. Belediye Başkanımız gerçekten çok başarılı bir iş yaptı. İş yerim yakın, beraber gidip geliyoruz. Öğretmenlerimiz de çok ilgililer ve çocuğumuzu buraya memnuniyetle bırakıyoruz...” diye konuştu.

Ek küçük resmi