Yakup Tekin, “Yaşananlar sadece kılık kıyafet olayı değil…” | MERSİN MOZAİK

Yakup Tekin, “Yaşananlar sadece kılık kıyafet olayı değil…”

Yakup Tekin, “Yaşananlar sadece kılık kıyafet olayı değil…” mersinmozaik.com

Tekin, Yüz yıl önce Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Kadınına verdiği hakları elinden almak isteyenlere cevabımız: ‘Dünyada her şey kadının eseridir’ Uyarıyoruz..! Kadını sadece bedeniyle değerlendirip, kılık kıyafetiyle uğraşanlar Eğitim İş Sendikasını her daim karşısında bulacaktır. Bu zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Yenişehir Hüseyin Polat Özel Eğitim Uygulama Okulunda meydana gelen olayla ilgili açıklama yapan Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Yakup TEKİN, sistemdeki uygulamalara ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e eleştiriler yöneltti.

Okul Müdürünün kadına yönelik önyargılarıyla hareket ettiğini de vurgulayan Tekin, “Kadına yönelik şiddetin her türlüsünün toplumsal alışkanlık haline getirildiği bir süreci yaşıyoruz. Gündemden düşmeyen istismarlar, kurumlarda sadece kadın olmasından dolayı mobbinge uğrayanlar, kıyafetiyle, saçıyla, makyajıyla ve hayata bakışıyla yargılanan kadınlar…

Bugün Yenişehir Hüseyin Polat Özel Eğitim Uygulama Okulunda yaşanan olay sadece bir kıyafet olayı değildir. Eğitimin niteliğini bir kenara bırakıp, kadınların iş hayatındaki varlığını yadırgayan zihniyetin yansımasıdır…”dedi.

Velilerin öğretmenlerin işine karışmasına izin verildiğini vurgulayan Tekin,”Hüseyin Polat Özel Eğitim Uygulama Okulu müdürü, kadınlara yönelik önyargılarıyla hareket etmiş ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in önlükle kapatamadığı kadın kıyafetini yasal baskıyla ve mobbingle kapatmaya çalışmıştır. Peki bu müdür okulu nasıl yönetmektedir?

E- okuldan bir sınıfı ikiye bölmesine rağmen öğretmenlere ders vermeyip, öğretmenleri norm fazlası durumuna düşürüyor. İstemediği öğretmenleri okuldan göndermeye çalışıyor.

Engelli bir öğrenciyi okula kaydetmediği için veli silahla okulu basıyor. Ertesi gün öğrencinin kaydını yapmak zorunda kalıyor. Öğretmenlere bilgi vermeden sınıf kapılarına cam çerçeve yaptırıp okul içinde bekleyen velilerin sınıfları gözetlemesini sağlıyor.

Velilerin öğretmenlerin işine müdahele etmesine izin veriyor. Sürekli sınıf açıyor, sınıf kapatıyor. Bir sınıfta bulunması gereken yasal öğrenci sayısı 8 olmasına rağmen sınıfa yasal sınırdan fazla öğrenci alıp, öğretmenleri norm fazlası durumuna düşürüyor. Öğretmenleri dersteyken odasına çağırıp, üyesi olduğu sendikaya geçmeleri için baskı yapıyor. Kadınlara karşı önyargısından dolayı kadın yönetici istemiyor. Tayinle gelen ya da görevlendirilen kadın müdür yardımcıları müdürün baskısına dayanamayıp ağlayarak, yöneticilik görevinden istifa edip gidiyor, iddiaları kulaktan kulağa dolaşmaktadır. Kurum iklimini bozan, kılık kıyafet yönetmeliği bahanesiyle uyarı yazısı tebliğ edip, kadınlara mobbing uygulayan bu müdürün artık bu okulu yönetemez. Mesele kılık kıyafet değil. İş hayatında kadının olmasından rahatsız ilkel gerici bir anlayış her yerde karşımıza çıkmasıdır. Yüz yıl önce Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Kadınına verdiği hakları elinden almak isteyenlere cevabımız: ‘Dünyada her şey kadının eseridir

Uyarıyoruz..!

Kadını sadece bedeniyle değerlendirip, kılık kıyafetiyle uğraşanlar Eğitim İş Sendikasını her daim karşısında bulacaktır. Bu zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğiz.”görüşlerini dile getirdi.