Avuçiçi kadar plaj... | MERSİN MOZAİK

Avuçiçi kadar plaj...

Avuçiçi kadar plaj... mersinmozaik.com

Kıyı kayalarla doldurulmadan önce dilyen istediği yerden denize girerken, profesyonel anlamda Akdeniz, Meltem ve Neptün Plajları ücret karşılığında vatandaşa hizmet verirdi.

1970’li yıllara kadar yerleşik plaj geleneği olan Mersinliler, kent merkezi ve çevresinde denize girebilme yoksunluğuna mahkumlar.

Uzaklara gitme güçlüğü çeken vatandaşlar, yaz boyunca sadece Fenerbahçe Meydanı-Marina Alışveriş Merkezi dogunsundaki avuçiçi kadar kumsaldan denize girebildiler.

Kıyı kayalarla doldurulmadan önce dilyen istediği yerden denize girerken, profesyonel anlamda Akdeniz, Meltem ve Neptün Plajları ücret karşılığında vatandaşa hizmet verirdi. Başta bir dönem Akdeniz Plajının işletmeciliğini yapan Hacı Birinci ve Mersin İdmanyurdu futbolcularından Ayhan Öz olmak üzere Mersinlilerin, Fener önündeki Akdeniz Plajının yeniden açılması çağrısına ilgili belediyeler olumlu yaklaşmadılar.

Mersin merkezde plaj olmamasının büyük eksiklik olduğunu vurgulayan vatandaşlar,"Mersin ileriye yönelecegine geriye gidiyor. Yaz geldi geçti denize girmekten yoksun kaldık. Plaj geleneğine sahip Mersin’de kıyının kayalarla doldurulması adeta cinayet. Düşünsenize Mezitli kadar olamıyoruz. Arıtma tesisi kurulurken kentin caddelerini her yerden denize giriebileceği yolunda afişlerle donattılar. Gelin görün ki gerekli düzenleme yapılıp bir plaj kurulmadı. Sadece Fenerbahçe Meydanı önünde avuçiçi kadar kumsal düzenlendi.’Plaj Yolu’ toplu taşıma durağı var, ancak plaj yok.Oysa Hilton Oteli'nin önü boş ve çöplüğe dönüşmüş durumda. Belediyeleri Deniz Fenerinin önündeki Tarihi Akdeniz Plajını düzenleyerek geçmişte olduğu gibi hizmete açmaya çağırıyoruz..."görüşlerini dile getiriyorlar.