BAŞKAN SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ’NDE... | MERSİN MOZAİK

BAŞKAN SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ’NDE...

BAŞKAN SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ’NDE... mersinmozaik.com

Seçer, “Mersinliler o 11 kentin acısını bir başına yaşadı. 11 kentten insanlar deprem dolayısıyla kentimize geldi. Sadece kamu kurumları belediyeler değil, insanlar evlerini açtı. Sofralarını paylaştı, yataklarını verdi, kendileri yerde yattı ama misafirlerine depremzedelere yataklarını verdi. Anadolu’nun alicenaplığı, kadirşinaslığı, büyüklüğü burada, Mersinde ortaya çıktı. Hemşerilerime teşekkür ediyorum. Onların o şefkat dolu, sevgi dolu, yardımsever yüreklerinden öpüyorum...” 

-“MERSİNLİLER O 11 KENTİN ACISINI BİR BAŞINA YAŞADI...”

-MERSİNLERİ ‘HİZMET İTTİFAKI’ ÇATISI ALTINA DAVET EDİYORUM...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ‘Birlik ve Dayanışma Yemeği’nde deprem felaketine değindi.

Düzenlenen Programa Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer’in yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Doğan Döldöş, Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz, dernek üyeleri ve Pazarcıklılar katıldı.

Konuşmasına 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenleri anarak başlayan Başkan Seçer, böyle bir felaketi tekrar yaşanmaması temennisinde bulundu.

“Mersinliler o 11 kentin acısını bir başına yaşadı...”

Deprem sonrası Mersinlilerin depremzedelere evlerini, sofralarını açtığını anımsatan Seçer, “Mersinliler o 11 kentin acısını bir başına yaşadı. 11 kentten insanlar deprem dolayısıyla kentimize geldi. Sadece kamu kurumları belediyeler değil, insanlar evlerini açtı. Sofralarını paylaştı, yataklarını verdi, kendileri yerde yattı ama misafirlerine depremzedelere yataklarını verdi. Anadolu’nun alicenaplığı, kadirşinaslığı, büyüklüğü burada, Mersinde ortaya çıktı. Hemşerilerime teşekkür ediyorum. Onların o şefkat dolu, sevgi dolu, yardımsever yüreklerinden öpüyorum...” dedi.

“Mersinleri ‘Hizmet ittifakı’ çatısı altına davet ediyorum...”

Geceyi düzenleyen Dernek Yönetimi ve diğer paydaşlara teşekkür eden Seçer, yerel seçimlere kısa bir süre kaldığını belirterek, “Şahsıma ya da partime destek istemiyorum. ‘Büyükşehirde 5 yıllık süre boyunca, bu kente değerli, önemli işler yaptınız, Bu kenti kapıp kucakladığınız, insanları ayırmadınız’ diyorsanız tüm Mersinleri bu seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığında ‘Hizmet ittifakı’ çatısı altına davet ediyorum. Bizden memnun olanların oyunu istiyoruz...” diye konuştu.

Kış: “Herkesin 5 yılda yapılan hizmete kayıtsız kalmayacağına inanıyorum...”

Depremde yaşamını yitirenleri saygı ve rahmetle anarak konuşmasına başlayan CHP Mersin milletvekili Gülcan Kış ise deprem bölgesinde yaşayan yurttaşların sorunlarının en kısa sürede çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

31 Mart 2024 tarihinde sıradan bir seçime gidilmeyeceğine dikkat çeken Kış, bir CHP Milletvekili olarak, 5 yıldır Mersin’de yaşanan bütün değişiklikleri adım adım izlediğini söyledi. Kış, “Ben 31 Mart’ta, burada bulunan herkesin 5 yılda yapılan hizmete kayıtsız kalmayacağını ve sandığa gittiğinde elini vicdanına koyarak bu yapılan hizmetlerin boşa gitmeyeceğine inanıyorum...” dedi.

Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Doğan Döldöş ise pandemi ve deprem dolayısıyla 3 yıldır ‘Birlik ve Dayanışma Gecesi’ düzenlemediklerini belirterek, katılım gösteren Mersin büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin milletvekili Gülcan Kış ve CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer ile tüm misafirlere teşekkürlerini iletti.