Tutdere, “Ulaşımı ücretsiz yapacağız...” | MERSİN MOZAİK

Tutdere, “Ulaşımı ücretsiz yapacağız...”

Tutdere, “Ulaşımı ücretsiz yapacağız...” mersinmozaik.com

Vartana Geçici Yaşam Alanında kalan bir öğrenci, “Şu anda Vartana’da prefabrik ev P 1 A’da kalıyorum. Her gün otostopla gelmek zorunda kalıyorum, hocam da biliyor, ulaşım hiç yok...”

CHP Adıyaman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Tutdere, seçim çalışmaları kapsamında dershaneye giden öğrencileri ziyaret etti.

Bir öğrencinin konteyner kentten şehir merkezine her gün otostopla gitmek zorunda kaldığından yakınması üzerine Tutdere, “Ulaşımı ücretsiz yapacağız...” dedi.

Öğrencilerin şehir ve eğitime destekle ilgili sorularını yanıtlayan Tutdere, üniversiteye kazanan her öğrenciye burs vereceklerini, ihtiyaç sahibi öğrencilerin ailelerini destekleyeceklerini, şehirde kütüphane sayısını artıracaklarını ve konteyner kentteki öğrenciler için ulaşımı ücretsiz hale getireceklerini ifade etti.

“ULAŞIM HİÇ YOK...”

Şehir merkezine 3 kilometre mesafedeki Vartana Geçici Yaşam Alanında kalan bir öğrenci, “Şu anda Vartana’da prefabrik ev P 1 A’da kalıyorum. Her gün otostopla gelmek zorunda kalıyorum, hocam da biliyor, ulaşım hiç yok...” sözleriyle durumundan yakındı. Konteyner kentlerin sorunlarının farkında olduklarını söyleyen Tutdere ise, “Ulaşımı bedava yapacağız ve konteyner kentlerde içme suyu, hijyen başta olmak tüm sorunlara Belediye olarak el atacağız...” dedi.

“20 YILDAN SONRA DEĞİŞİKLİK İSTİYORUZ”

Bir başka öğrencinin , “20 yıldır AK Parti biliyorsunuz belediye başkanlığı seçimlerinde 20 yıldan sonra biz de bir değişiklik istiyoruz, diğer iller gibi biz de büyümek istiyoruz. Sadece sorunun koltuk meselesi olmaması gerektiğini de biliyoruz. Adıyaman için güzel şeyler planladığınızı da düşünüyorum, gençler için de aynı şekilde umarım koltuğa geçince böyle halkla konuşmamazlık yapmazsınız. Çünkü geçen herkes oturdu ve kimse gelip halkla bir şey konuşmadı...” sözlerine ise Tutdere, şöyle yanıt verdi: “Ben iki dönemdir milletvekiliyim zaten bir koltukta oturuyordum. Koltukta olduğum halde hep halkın yanındaydım, afette de yanınızdaydım, en zor zamanda da yanınızdaydım. Belediye başkanı olursam da yine yanınızda olacağım, rahat olun.”