VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’DAN ŞEHİTLERE ZİYARET… | MERSİN MOZAİK

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’DAN ŞEHİTLERE ZİYARET…

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’DAN ŞEHİTLERE ZİYARET… mersinmozaik.com

Vali Pehlivan, “Ramazan ayı, adeta bir misafir gibi geliyor hepimizi kuşatıyor. Hikmetlerini, bereketini bırakıyor. Başta merhaba diyerek gelirken, sonunda da elveda ederek bayramla beraber gidiyor. Bayramlarda bu anlamda, medeniyet değerlerimiz içerisinde çok önemli, kıymetli yere sahiptir.  Bizim zenginliğimiz, hazinelerimiz arasında yer alıyor. Bayramlar bir sevinç, özellikle çocuklarımızın yüzünde bir tebessümdür. Bayramlarda yaşlılarımızda, evlatlarından vefa beklentisi oluşur…”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl protokolü ve Şehit aileleriyle birlikte Akbelen Şehir Mezarlığı’ndaki Şehitliği ziyaret etti. 

Arife Günü Mersin Şehitliği’nde düzenlenen program, İl Müftüsü Aydın Yağan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan duanın ardından Vali Pehlivan, şehit kabirlerine karanfil bırakıp şehit aileleriyle bayramlaşarak taziyelerini iletti.

Vali Pehlivan, yaptığı konuşmada şehitliğinin önem ve kutsallığına dikkat çekerek, “Ramazan Bayramının arife gününde Mersin Şehitliğimizdeki, Şehitlerimizin kabirlerini Şehit ailelerimizle beraber ziyaretimizde dualar ettik. Başsağlığı ve sabır dileklerimizi ilettik. Ramazan ayını hep birlikte idrak ettik, geride bıraktık.  Ramazan ayı, milletimiz için müstesna bir aydır. Medeniyet değerlerimiz içerisinde, hikmetleriyle, bereketiyle çok önemli ve kıymetli bir aydır. Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı manevi duygularımızın daha da derinleştiği, çoğaldığı, yeşerdiği bir aydır. Ramazan ayında iftar sofralarımızı, başta ailelerimiz olmak üzere, akrabalarımızla, komşularımızla, çocuklarımızla, toplumumuzun her kesimiyle paylaştığımız bir aydır. Ramazan ayını, hikmetlerine uygun şekilde yurdumuzun dört bir yanında olduğu gibi azmetsin İlimizde de yaşamaya, yaşatmaya gayret ettik.

Şimdi de bayrama kavuştuk.  Ramazan ayı, adeta bir misafir gibi geliyor hepimizi kuşatıyor. Hikmetlerini, bereketini bırakıyor. Başta merhaba diyerek gelirken, sonunda da elveda ederek bayramla beraber gidiyor. Bayramlarda bu anlamda, medeniyet değerlerimiz içerisinde çok önemli, kıymetli yere sahiptir.  Bizim zenginliğimiz, hazinelerimiz arasında yer alıyor. Bayramlar bir sevinç, özellikle çocuklarımızın yüzünde bir tebessümdür. Bayramlarda yaşlılarımızda, evlatlarından vefa beklentisi oluşur.”dedi.

Bayrama yönelik gerekli tedbirlerinin alındığına da değinen Vali Pehlivan, “Ramazan ayı ve bayramlar paylaşma ve dayanışma duygularının çoğaldığı günlerdir. Bu Ramazan Bayramı da bugün olduğu gibi, başta aziz Şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz, akrabalarımız, komşularımız, yaşlılarımız, çocuklarımız, engellilerimiz olmak üzere toplumumuzun her kesimiyle iletişim kurmak, hatırlamak, hatır sormak için var olan günlerdir. Bayramlar, kırgınlıkların bertaraf edildiği, hoşgörünün, sevginin, saygının yaşatıldığı, yeşertildiği, çoğaltıldığı günledir. Bugünler vesilesiyle, insanlarımız birbirini ziyaret ediyorlar. Kabirleri ziyaret ediyorlar. Evlerde birbirlerini ziyaret ediyor. Bu olumlu duygular pekiştiriliyor. 9 günlük tatil ve okulların da ara tatilde olması hasebiyle trafikte hareketlilik artıyor. Yurt içinde, şehirlerarası trafik hareketlendiği gibi İlimizde de İlçeler arası yerleşim birimleri arasında trafik hareketleniyor.  Bayram sevincimiz hüzne ve acıya dönüşmesin. Bununla ilgili biz personel ve araç planlamasını yaptık. Bunu da siz kıymetli basın mensuplarımız aracılığıyla kamuoyuyla da paylaştık.

Biz her türlü tedbiri aldık. Tedbir almak bizim görevimiz ama kurallara uymak da bütün vatandaşımızın, hepimizin görevidir, sorumluluğudur. Vatandaş olarak kurallara uyarsak, trafikte azami dikkatle hareket edersek, kurallara ve kuralı uygulayan görevlilere ve onların söylediklerine, trafik işaretlerine harfiyen uyarsak kazasız, belasız ve kayıpsız bir bayram geçirmiş oluruz, Bugün bu vesilesiyle başta Mersinli hemşerilerimiz olmak üzere bütün Milletimize, İslam Âlemine hayırlı bayramlar diliyorum. Bu bayramın, bütün bayramlar da olduğu gibi sevginin, hoşgörünün, dayanışmanın artışına vesile olmasını diliyorum. Ramazan Bayramınız kutlu olsun.” görüşlerini dile getirdi.

Programa, Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Kaymakamı Alp Eren Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Kâmil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, İl Protokolü, Şehit aileleri ile Gaziler katıldı.