CHP’Lİ BAŞEVİRGEN’DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “ÖNCE KENDİ İTİBARINDAN TASARRUF ETSİN...” | MERSİN MOZAİK

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN’DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “ÖNCE KENDİ İTİBARINDAN TASARRUF ETSİN...”

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN’DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “ÖNCE KENDİ İTİBARINDAN TASARRUF ETSİN...” mersinmozaik.com

Başevirgen, “Asgari ücretli 17 bin lirayla, emekli 10 bin lirayla ay sonunu getirmek için mücadele ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’da aynı mücadeleyi kendi giderlerini kısmak için verecek mi? 85 milyona her fırsatta sabır çağrısı yapan Erdoğan, önce kendi itibarından tasarruf etsin. Hem kamuya, hem de yurttaşlarımıza örnek olsun...”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ziyareti sonrası yaptığı açıklamada resmi taşıt kullanımlarından, haberleşme giderlerine, temsil, tören, ağırlama hizmetlerinden, demirbaş alımlarına kadar tüm harcamaların gözden geçirileceğini duyurdu. CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tasarruf tedbirlerine önce saraydan başlanmasına yönelik çağrıda bulundu.

“CUMHURBAŞKANI ÇALIŞMA OFİSLERİNDEN TASARRUF EDECEK Mİ?...”

Tasarruf çağrılarına hiçbir kamu kurumunun uymadığını söyleyen Başevirgen, “Kamuda tasarruf genelgeleri havada uçuşa dursun, bu genelgeler ne bir kamu kurumuna ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a uğruyor. Ancak Erdoğan hala kamuda tasarrufa yönelik önlemler alınacağını ifade ediyor. Cumhurbaşkanına soruyoruz,2024 yılında dakika başına 23 bin lira, günlük 33,6 milyon lira harcayan saray tasarruf edecek mi? Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yanı sıra Kısıklı Konutu, Vahdettin Köşkü, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı, Beylerbeyi Sarayı gibi 9 çalışma ofisi 7/24 Cumhurbaşkanı’nın kullanımına hazır olarak bekliyor. Cumhurbaşkanı bu çalışma ofislerinden tasarruf edecek mi?” dedi.

“CUMHURBAŞKANLIĞI KORUMA DAİRE BAŞKANLIĞI’NIN GİDERLERİ 447 MİLYON LİRAYI BULDU...”

Erdoğan’ın hizmet için harcanan kamu giderlerine de dikkat çeken Başevirgen, “2024 yılı Şubat ayında Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nın giderleri 447 milyon lirayı buldu. Cumhurbaşkanı korumalarından, makam araçlarından, uçaklarından tasarruf edecek mi? 725 milyonluk yazlık, 1 milyar 219 milyonluk kışlık sarayından tasarruf edecek mi? Peki, her fırsatta vatandaşlarımızı sabretmeye çağıran Erdoğan kendi itibarından tasarruf edecek mi?” diye sordu.

“ERDOĞAN, HEM KAMUYA, HEM DE YURTTAŞLARIMIZA ÖRNEK OLSUN...”

Başevirgen, Erdoğan’a tasarruf çağrısında bulunarak, “Asgari ücretli 17 bin lirayla, emekli 10 bin lirayla ay sonunu getirmek için mücadele ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’da aynı mücadeleyi kendi giderlerini kısmak için verecek mi? 85 milyona her fırsatta sabır çağrısı yapan Erdoğan, önce kendi itibarından tasarruf etsin. Hem kamuya, hem de yurttaşlarımıza örnek olsun...” dedi.