MTSO Galerisi’nde İnan ve Çetin’den sergi… | MERSİN MOZAİK

MTSO Galerisi’nde İnan ve Çetin’den sergi…

MTSO Galerisi’nde İnan ve Çetin’den sergi… mersinmozaik.com

MTSO Sanat Galerisi’nde, Ressamlar Hasan Basri İnan ve Onur Çetin’in resim sergisi açıldı.  Sanatçıların yağlı boya tekniği kullanılarak hazırladıkları 21 eser, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi, 9 Mayıs gününe kadar açık kalacak.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi, Ressamlar Hasan Basri İnan ve Onur Çetin’in birlikte açtıkları resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, 9 Mayıs gününe kadar gezilebilecek.

MTSO Sanat Galerisi’nde, Ressamlar Hasan Basri İnan ve Onur Çetin’in yağlı boya tekniği kullanılarak hazırladıkları 21 eser, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Çetin: “Mekânların olanaklarını farklı bir dille anlatmak istedim…”

Açılışta konuşan Ressam Onur Çetin, Hasan Basri İnan ile birlikte ilk kez sergi açtıklarını belirterek “Konu bağlamında mekanlar, daha çok neler yapabileceğimizin farkındalığını anlatıyor. Ben de bunu resimlerimle dile getirmeye çalışıyorum. Etken noktası da toplumsal bir sürece değiniyor. 19 yy. edebiyat, resim nasıl ilerliyorsa, şimdide o şekilde toplumsal süreç içerisinde ilerliyor…” dedi.

Güzel sanatlar lisesinden bu yana sanatın içerisinde yer aldığını anlatan Çetin, çalışmalarına kişisel atölyesinde devam ettiğini, resme ilgi duyan kitleyi arttırabilmek adına kurumsal galerilerin çoğalması ve kamu kurumları gibi odakların da desteğinin olması gerektiğini vurguladı.

Genç sanatçılara da seslenerek, “Çalışmak çok önemli ve asla pes etmeyin. Yapılan işte bir şeyleri başarısızlık olarak görmeden sonuna kadar gitmeleri gerek. Küçük bir olanağımız mı oldu, değerlendirin ve o süreç dâhilinde bile devam edin.” çağrısında bulundu.

İnan: “Bir ömürlük misafir…”

Ressam Hasan Basri İnan da, resimlerindeki temanın, bir ömürlük misafir, olduğunu söyledi. Resim tablolarının da birer misafir olduğuna değinen İnan, “Siz bir resim aldınız yıllar sonra sattınız dileyim, bir başkasının evine misafir olarak gitti. Daha sonra bir başkasına, böyle böyle dünyada, insandan daha fazla misafirler aslında. Fotoğrafik görüntülerin temsilini yağlı boya kullanarak resimlerime yansıtıyorum. Seramik bölümü mezunu olduğum için eserlerimde sıkça motifler de kullanıyorum…”görüşlerini ifade etti.

Hayatının dönüm noktasının ise Ahmet Yeşil’le olduğunu ifade eden İnan, “Yaptıklarıma, yeteneğime, en çok da bana inandı, güvendi ve desteğini hiç esirgemedi. Ahmet Yeşil’in verdiği tuvalle katıldığım yarışmada ilk ödülümü kazandım…” dedi.

Mersin sanat açısından güçlü bir kent olsa da galerilerin yetersizliği nedeniyle bunun hissedilemediğini belirten İnan, kentin bağımsız sanat galerilerine ihtiyacı olduğuna işaret edip bu galerilerin devamlılığının da bir o kadar önemli olduğunu vurguladı.