Etem Çalışkan’dan Başkan Özyiğit’e ziyaret... | MERSİN MOZAİK

Etem Çalışkan’dan Başkan Özyiğit’e ziyaret...

Etem Çalışkan’dan Başkan Özyiğit’e ziyaret... mersinmozaik.com

Özyiğit, “Sayın Etem Çalışkan, Türkiye’nin kültürel mirasına değerli katkılar sunmuş çok önemli bir sanatçıdır. Sanata olan derin bağlılığı ve üretkenliği ile ilham veriyor. Bilgi birikiminden yararlanmak ve eserlerini Mersinlilerle buluşturmak istiyoruz...

Ünlü hattat ve ressam Etem Çalışkan, Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i ziyaret ederek, çizdiği Atatürk portresini ve kitabını hediye etti.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasını stilize eden Mersinli usta sanatçı Etem Çalışkan ile bir araya geldi.

Ziyaretlerinden dolayı Çalışkan’a teşekkür eden Başkan Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi olarak kültür ve sanat alanında yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

Çalışkan'ın eserlerini Mersinlilerle buluşturmak istediklerini belirten Özyiğit, “Sayın Etem Çalışkan, Türkiye’nin kültürel mirasına değerli katkılar sunmuş çok önemli bir sanatçıdır. Sanata olan derin bağlılığı ve üretkenliği ile ilham veriyor. Bilgi birikiminden yararlanmak ve eserlerini Mersinlilerle buluşturmak istiyoruz. Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerimizde sergisine ev sahipliği yapmak için çalışma yapacağız...” diye konuştu.

Etem Çalışkan ise, Başkan Özyiğit’e sanata verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti ve misafirperverliklerinden ötürü memnuniyetini dile getirdi.