MIP’ye tepki büyüyor… | MERSİN MOZAİK

MIP’ye tepki büyüyor…

MIP’ye tepki büyüyor… mersinmozaik.com

Kent için çok önem taşıyan Atatürk Parkı’na dönük işgal uygulamalarının protesto edildiği toplantıya hiçbir belediye başkanının katılmaması vatandaşlarca eksiklik olarak değerlendirildi.

Atatürk Parkı’nın işgaline dönük girimler Mersinlilerin yoğun tepkisini çekiyor.

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına karşın MIP’nin ıstarcı tutumuna tepki gösteren siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri Atatürk Parkı’nda toplanarak gelişmeleri protesto ettiler.

Atatürk Parkı’nın Mersin’in akciğeri olduğunun altını çizen tepkili vatandaşlar, vicdan sahibi, hakim, savcı, bürokrat ve tüm mersinlileri duyarlılığa davet ettiler.

Mersin Çevre Platformu adına konuşan Sabahat Aslan, talana asla izin vermeyeceklerini belirterek,”Atatürk Parkı’nda liman genişletme projesine karşı açmış olduğumuz davanın sonucunda geçmişte yapılan keşifte bilirkişi heyetinin bilimsel olarak lehimize vermiş olduğu rapor kararı doğrultusunda mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişken, bugün tekrar bilirkişi atanarak keşif yapılmasını doğru bulmuyoruz.

Kentimizde son zamanlarda yaşam ve yeşil alanlarımıza rant uğruna ciddi saldırılar yapılmaktadır. Saldırılar her geçen gün artarken, doğamızı katledip çevreyi kirleterek, sağlımızın bozulmasına neden olmaktadır. Ormanlarımız gençleştirme adı altında, özellikle Erdemli’de Ardıç ağaçları maden ocakları arama çalışmaları için vahşice yok edilmektedir.

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi olan MIP A.Ş, mevcut limanın Atatürk Parkı’na doğru genişleme projesi rant kaynaklıdır. Bu proje hukuksuz olup kent yaşamına saldırıdır. Çünkü Atatürk Parkı’nı yok edecektir.

Mersin’in simgesi olan Atatürk Parkı kentin akciğeridir. Halkın sosyal olarak nefes aldığı alandır. Mersin’de tarihten gelen bir değer olan Atatürk Parkı, halkın sürekli kullanımındadır. Proje halkın kullanımını engelleyecektir.

Atatürk Parkı halkındır, hukuk şekilde rant uğruna heba edilmesine izin vermeyeceğiz, mücadelemiz devam edecektir…”dedi.

Tek tek söz alan sivil toplum örgüt temsilcileri, Atatürk Parkı’nda her Mersinlinin çok sayıda anısı olduğunu vurgulayarak, ranta geçit vermeyeceklerini ifade ettiler.

Diğer yandan, kent için çok önem taşıyan Atatürk Parkı’na dönük işgal uygulamalarının protesto edildiği toplantıya hiçbir belediye başkanının katılmaması vatandaşlarca eksiklik olarak değerlendirildi.