Mersinlilerin Lina Nasif üzüntüsü... | MERSİN MOZAİK

Mersinlilerin Lina Nasif üzüntüsü...

Mersinlilerin Lina Nasif üzüntüsü... mersinmozaik.com

Resim, şiir, müzik gibi sanatsal yetilere sahip Ziraat Bankası’ndan emekli Lina Nasif yalnız yaşıyordu.

Kentin tanınmış simalarından, herkesin yardımına koşan Mersinlilerin LİNA ABLASl yaşamını kaybetti.
Her zaman uğradığı dostları haber almadıkları Lina Nasif'i merak etmeleri sonucu yapılan araştırmalarda üzücü olay  öğrenildi.
Resim, şiir, müzik gibi sanatsal yetilere sahip Ziraat Bankası'dan emekli  Lina Nasif yalnız yaşıyordu.
Uzun yıllar abla olarak bilip bakım sorumlugunu üstlendiği Şükran Emrealp'in vafatından son görüştüğümüz Lina Nasif, "Mersin’de doğdum. 5 Ocak ilkokulunu bitirdikten sonra babam beni İstanbul’a koleje gönderdi. 12 yaşında bir çocuktum. Güzel arkadaşlıklarım oldu. Kolejde rahibeler öğretmenlerimizdi.  Bir de Ahmet Kutsi Tecer’in eşi bizim Türk öğretmenimizdi. Orayı bitirip Mersin’e geldim. Babam çok şahane bir insandı annemle beraber harikalardı. Babam aniden öldü ve ben üniversiteye devam edemedim. Bir gün babamın taziyesi için gelenlerden biri, Ziraat Bankası müdürünün istediğini söyledi. Birkaç gün sonra gittiğimde beni bankaya alacaklarını söylediler. Beni kim önerdiyse gittim ve 20 sene o bankada çalıştım. Annem derdi ki, 'üstünde T.C. Ziraat Bankası’nı taşıyorsun. çok dikkatli ol'oradan emekli oldum ben."sözleriyle özetlemişti yaşam kesitini.
Çeşitli yardım çalışmaları ve etkinliklerine doğrudan katılan Lina Nasif, yazdığı kitaplar, açtığı resim sergilerinin gelirini de yine toplumsal projelere bağışlamıştı.

İslam ve Hıristiyan inancına sahip toplum kesimlerinin Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen,"Dinler Buluşması" etkinliğinin gelenekselleşmesine de öncülük eden Lifa Nasif'in kaybı Mersin'de derin üzüntü yarattı.