CHP’li Cengiz Gökçel,”Üreticiye destek şart” | MERSİN MOZAİK

CHP’li Cengiz Gökçel,”Üreticiye destek şart”

CHP’li Cengiz Gökçel,”Üreticiye destek şart” mersinmozaik.com

Nareniyecinin ağaçlarını kestiğini vurgulayan Cengiz Gökçel , üreticiye 100 dolar seviyesinde destek verilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel,TBMM Genel Kurulu’nda  limon üreticilerinin sorunlarını gündeme getrdi.

Gökçel, marketlerde gıda fiyatları her gün zamlanırken, tarlalarda ürünler alıcı bulamadığına dikkat çekti.

Üretim yapan  çiftçinin para kazanmadığını  vurgulayan Gökçel, “tarlalarda yangın var” dedi.

TBMM’de İYİ Parti’nin Limon Üreticilerinin sorunlarının araştırılması için verdiği önerge üzerine konuşan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, narenciyeye destek verilmesini isteyerek ayrıca şu görüşleri dile getirdi:

 “Tarlalarda yangın var! Bizden önce görev yapan değerli milletvekilleri de limonla, narenciyeyle alakalı, çeşitli defalar araştırma önergesi verdiler ve o önergeler neticesinde, Meclis çatısı altındaki partilerin gruplarından katılan arkadaşlar araştırma önergeleri noktasında bütün paydaşlarla çalışmalarını yaptılar ve bir rapor hazırladılar. Rapor 2000'li yılların başında hazırlanmıştı, yani AKP'nin iktidar olduğu dönemde hazırlanmıştı. Orada da limonun, narenciyenin sorunları konuşuluyordu2022 yılına geldik hâlâ narenciyenin, limonun sorunlarını konuşuyoruz. Arkadaş, siz neyi çözersiniz bu ülkede, hangi sorunu çözersiniz? Çözemiyorsanız da çıkın gidin artık. Bütün tarım ürünlerinde mutlaka ihracatın artırılması lazım. Siz ne yaptınız, Limonun ihracatını yasakladınız. Limonun ihracatı yasaklanınca pazar payını kaybettik. Çiftçi bitmiş, limon ağacını kesiyor ağacını! Ben daha yeni kestim, söktüm limonları,  verin ihracata pirimi, görün bakalım, çiftçide sorun kalır mı kalmaz mı?

Cengiz Gökçel ayrıca, üreticiye 100 dolar seviyesinde destek verilmesi gerektiğinin de altını çizdi.