Ah geçim derdi! | MERSİN MOZAİK

Ah geçim derdi!

Ah geçim derdi! mersinmozaik.com

Sebze-meyveden kabağa, eski elbiseden zücaciyeye genişleyen yelpazede ürünlerin pazarlandığı tezgahlarda, yağmurun da etkisiyle durgunluk dikkat çekiyor...

Ekonomide yaşanan iniş çıkışlar özellikle dar gelirli  kesimleri olumsuz yönde derinden etkiliyor.

Küçük esnaf ve sıradan vatandaşlar yağmur, yaş demeden kurdukları tezgahlarda pazarlayacakları ürünleri dizerek umutla bekliyorlar.

Sebze-meyveden kabağa, eski elbiseden zücaciyeye genişleyen yelpazede ürünlerin pazarlandığı tezgahlarda, yağmurun da etkisiyle durgunluk dikkat çekiyor.

Daha önceleri olduğu gibi bugünde Yenişehir’deki Sosyete Pazarı ve çevresini dolaştık.

Anlatılanlara göre, tezgah açan da açmayan da pişman.

Her türlü sosyal güvenceden yoksun varlık mücadelesi veren satıcıların geleceğe dönük umutlarının olmadığını söylediler.

Yağmura rağmen tezgahı mecburen açtıklarını belirten vatandaşlar,”Bizler günlük hesap içindeyiz. Tezgâhı açmazsak akşama eve ekmek götüremeyiz. Kira, elektrik, su çocukların eğitim masrafı ve diğer giderler ateş pahası. Hiçbir sosyal güvencemiz yoktur. Gününe göre nu bulursak satmaya çalışıyoruz. Eski işler inanın ki yoktur. Bu çevreden alış-veriş yapanların durumu da ortalama bizim gibi. Yarın ne olacak bilmiyoruz, özetle geleceğe dönük hiçbir umudumuz yoktur…”görüşlerini dile getirdiler