Uğur Mumcu anıldı... | MERSİN MOZAİK

Uğur Mumcu anıldı...

Uğur Mumcu anıldı... mersinmozaik.com

Silvil toplum kesimlerini temsilen konuşan Mersin Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Avukat Adnan Gündoğdu, Mumcu’nun yazılarından örneklerle ülkedeki sıkıntılı gidişata dikkat çekti...

Katledilişinin üzerinden yıllar geçmesine karşın geniş toplum kesimlerince özlemle aranan Araştırmacı Gazeteci, Yazar, Yurtsever, Kapaksız Kuvâ-i Milliyeci Devrimci geniş katılımla Mersin’de de anıldı.

Mumcu’nun Atatürk Parkın’daki kitabesinin önünde bir araya gelen sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar, devrim şehitleri adına saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudular.

Silvil toplum kesimlerini temsilen konuşan Mersin Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Avukat Adnan Gündoğdu, Mumcu’nun yazılarından örneklerle ülkedeki sıkıntılı gidişata dikkat çekti.

Uğur Mumcu’nun yıllar öncesinden bugünleri öngörerek toplumu uyardığını vurgulayan Av. Adnan Gündoğdu özetle,"Araştırmacı Gazeteci, Yazar, Yurtsever, Kapaksız Kuvâ-i Milliyeci Devrimci Uğur Mumcu, 29 yıl önce bugün, 24 Ocak 1993’üçün karlı bir pazar sabahında karanlık özlemcileri ve kanlı ellerin tezgahladığı bombalı saldırı sonucu yaşamdan koparıldı. Ömrü boyunca memleketin tam bağımsızlığı ve toplumun mutluluğu için mücadele eden Mumcu’nun katledilişiyle insanlık çok şey kaybetti. Aradan geçen onca zamana karşın toplum olarak yokluğunu derinden duyumsuyoruz. Mücadele azmi biz geride kalanlara örnek ve önder olacaktır. Kendisini saygıyla anıp özlemle anıyoruz..."görüşlerini dile getirdi.