Vali Su, sporcu çocuklarla buluştu… | MERSİN MOZAİK

Vali Su, sporcu çocuklarla buluştu…

Vali Su, sporcu çocuklarla buluştu… mersinmozaik.com

İlgili eğitimi alan çocukların gelecekte yurt içi ve yurt dışı spor müsabakalarında ülkeyi temsil edeceğini belirten Vali Ali İhsan Su,”Çocuklarımızın ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine olan inancım tam…” dedi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen yetenekli çocukları tarama etkinliğine katıldı.

 “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı” etkinliği Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla Servet Tazegül Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

 Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen program etkinliğinde, yetenek taramasından geçen çocuklarla sohbet eden Vali Ali İhsan Su, uygulama ekibinden de yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

2021-2022 eğitim öğretim döneminde yaklaşık 100 bin öğrencinin yetenek tarama programının planlandığını belirten Vali Su, çocukları sporla buluşturmayı ve onları geleceğin sporcuları olarak yetiştirmeyi hedefleyen proje çerçevesinde yetenek taramasında başarılı olan çocukların 12 aylık eğitim programına alınacağını bildirdi.

İlgili eğitimi alan çocukların gelecekte yurt içi ve yurt dışı spor müsabakalarında ülkeyi temsil edeceğini belirten Vali Ali İhsan Su,”Çocuklarımızın ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine olan inancım tam…” dedi.

Programda 1 il koordinatörü, 1 milli eğitim koordinatörü, 2 birim personeli, 2 bilgi işlem personeli, 20 antrenör ve 20 beden eğitimi öğretmeninin uygulama ekibi olarak görev yapacak.