Ve Cumhuriyet İlkokulu Yıkıldı... | MERSİN MOZAİK

Ve Cumhuriyet İlkokulu Yıkıldı...

Ve Cumhuriyet İlkokulu Yıkıldı... mersinmozaik.com

Mahalle Muhtar Gülcan Özden,”Çocuklarımız eğitimlerine geçici olarak Yenişehir İlkokulunda devam ediyor. Vatandaşlarımızın talebi okulun biran önce tamamlanarak Cumhuriyet İlkokulu ismiyle eğitime açılması yönünde. Muhtarlık olarak biz de konunun takipçisiyiz…”demişti.

Yaklaşık yarım asırlık geçmişe sahip Yenişehir Bahçelievler Mahallesi’ndeki yıllarca hizmet birimi olarak kullanılan Cumhuriyet İlkokulu yıkıldı.

Bahçesi ve koridorlarını  onbinlerce ayağın küçük çınlattığı, mahalle sakinlerin onlarca seçimde oy kullandığı yapı bir şekilde yolu düşenlerin anılarında kaldı.Konuyla ilgili daha önce görüşünü aldığımız Bahçelievler Mahalllesi Muhtarı Gülcan Özden, okulun yenilenmek üzere yıkıldığını belirterek,”Yıllar önce yapılarak hizmete giren okulumuz nüfus artınca yetersiz kaldı. Bu düşünceden hareket eden yetkililer, mevcut binanın yıkılarak daha geniş ve kullanışlı, aynı isimle bir eğitim kompleksi kurmak için çalışma başlattılar. Çocuklarımız eğitimlerine geçici olarak Yenişehir İlkokulunda devam ediyor. Vatandaşlarımızın talebi okulun biran önce tamamlanarak Cumhuriyet İlkokulu ismiyle eğitime açılması yönünde. Muhtarlık olarak biz de konunun takipçisiyiz…”gürüşlerini dile getirmişti.