Mersin’in sıkıntılardan çıkış yolu turizmdedir... | MERSİN MOZAİK

Mersin’in sıkıntılardan çıkış yolu turizmdedir...

Mersin’in sıkıntılardan çıkış yolu turizmdedir... mersinmozaik.com

Önümüzdeki süreçte üretim daralacak işsizlik artacaktır bu nedenle Mersin’inin genel ve yerel yöneticileri, bölgemizde yıllardır değerlendirilmeyen turizm kaynaklı ekonomik potansiyele işlerlik kazandırmak için mevcut projeleri bir an önce yaşama geçirmelidirler. 

Ülkede yaşanan ekonomik sosyal ve siyasıl durmunun olumsuz koşullarına Günaydoğu Anadolu'da 10 ili vuran depremin yansımaları toplumsal yaşamı derinden etileyip geçim sıkıntısını tırmandıracaktır.

Önümüzdeki süreçte üretim daralacak işsizlik artacaktır bu nedenle Mersin'inin genel ve yerel yöneticileri, bölgemizde yıllardır değerlendirilmeyen turizm kaynaklı ekonomik potansiyele işlerlik kazandırmak için mevcut projeleri bir an önce yaşama geçirmelidirler. 

Antik Kilikya kalıntılarının tanıtımı adına yıllardır emek veren Prof.Dr. Levent Zoroğlu, Aydıncık antik limanı ve çevresi, Tarsus Roma Yolunu başta olmak üzere bölgedeki birçok değeri günışığına çıkararak, yöneticilere bir anlamda çıkış yolu sunmuştur.
Geçtiğimiz yıllarda İçel Sanat Külübünün düzenlediği kültür gezisinde katılımcıları bilgilendiren Prof.Dr. Levent Zoroğlu "Bu tarihi mekanın tanıtımı için görüp duyduklarınızı mümkün olduğunca çok paylaşın. Buranın tamamlanıp ziyate açılması bölgeye canlılık kazandıracaktır..." diyerek, katılımcılardan destek istemişti.

Artan genç nüfusa iş alanları yaratmak adına, Karboğazı kayak Merkezi Projesi gündeme alınıp çlışmalar başlatılmalı, taşocakları vb. doğa tahribatlarına neden olan girişimler durdurulmalı, Dağlık Kilikya'nın uygun yerlerinde gezi kapları kurularak uğrak yerlerine dönüştürülmelidir.

Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in Kültürpark'ın tamamının plaja dönüştürüleceği fikri desteklenip uygulanırsa, denizden yararlanmak isteyen çevre illeri vaatandaşlarının akınına uğrayacaktı.

Özetle, Mersin'in sıkıntılardan çıkış yolu turizmdedir...