Bolkarlar’daki doğa harikası Çiniligöl… | MERSİN MOZAİK

Bolkarlar’daki doğa harikası Çiniligöl…

Bolkarlar’daki doğa harikası Çiniligöl… mersinmozaik.com

Turizm çevreleri, salt çadır kurmaya uygun bölgedeki kamp alanına el atılıp düzenlenmesinin yanı sıra yolun karavan ulaşımına uygun duruma getirilmesine paralel  ziyaretçi sayısı artacağını savunuyorlar…

Çamlıyayla'nın Bolkar Dağları kesiminde konumlu buzul göllerinin en büyük ve görkemlisi olan Çinligöl, Türkiye’nin önde gelen zenginliklerinden olmasına karşın hak ettiği ölçüde değerlendirildiği söylenemez. Ekonomik sahip kişilerle, tur katılımcılarının dışındaki toplum kesimlerine saklı olan doğal zenginlik, bir anlamda atıl kalmış durumda.

Gerekli projeler hazırlanıp uygulanması durumunda rahatlıkla verimli kaynağa dönüşebilecek güzelliğin ekonomik anlamda çevresine de katkı sağlayacaktır.

Yaklaşık 2700 metre yükseklikteki Çiniligöl, yer altı suları ve buzulların erimesinden beslenir.

Turizm çevrelerinin yeterli bulmadığı salt çadır kurmaya uygun Bölgedeki Kamp Alanına el atılıp karavan ulaşımına uygun olarak düzenlenmesi durumunda ziyaretçi sayısı artacaktır.

Mersin Şehir merkezine yaklaşık 50 kilometre mesafedeki doğal güzellikten ne acıdır ki, doğa tutkunları ve turizmciler dışındaki kesimler haberdar bile değil...