BÜYÜKŞEHİR U-11 ve U-12 FUTBOL ŞENLİĞİ SONA ERDİ... | MERSİN MOZAİK

BÜYÜKŞEHİR U-11 ve U-12 FUTBOL ŞENLİĞİ SONA ERDİ...

BÜYÜKŞEHİR U-11 ve U-12 FUTBOL ŞENLİĞİ SONA ERDİ... mersinmozaik.com

Macit Özcan Spor Tesisleri’nde gerçekleşen ödül töreninde; U-12 A Grubu’nun 1.’si Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK), U-12 B Grubu’nun 1.’si Akdeniz Zirve, U-12 C Grubu’nun 1.’si Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü, U-12 D Grubu’nun 1.’si Toroslar Kartal oldu. U-11 A Grubu’nun 1.’si Çukurova İdman Yurdu, U-11 B Grubu’nun 1.’si Mersin Mezitli, U-11 C Grubu’nun 1.’si Mersinter olurken, U-11 D Grubu’nun 1.’si Akdeniz Zirve oldu.

-TURNUVADA DERECEYE GİREN TAKIMLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI...

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği ‘U-11 ve U-12 Futbol Şenlik Ligi’ ödül töreniyle tamamlandı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirdiği turnuvada, amatör futbol kulüplerinden 80 takım 20 gün boyunca galibiyet mücadelesi verdi.

Yaklaşık 1200 sporcunun mücadele ettiği turnuvada, U-11 ve U-12 kategorilerinde kıyasıya mücadele eden her 4 gruptan ilk üçüne kupa ve madalyaları verildi.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, 7’den 70’e herkese sporu aşılamak ve Mersin’i spor kenti yapma yolunda gerçekleştirdiği projelerden biri olan ‘U-11 ve U-12 Futbol Şenlik Ligi’nin bu sene ikincisi düzenlendi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın Türkiye Futbol Federasyonu ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliği ile 8 Temmuz’da başlattığı turnuvanın sonuna gelindi. Amatör futbol kulüpleri içerisinde U-11 ve U-12 kategorilerinde kıyasıya mücadele eden 80 takım ve 1200 sporcu, galibiyet için ter döktü.

Macit Özcan Spor Tesisleri’nde gerçekleşen ödül töreninde; U-12 A Grubu’nun 1.’si Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK), U-12 B Grubu’nun 1.’si Akdeniz Zirve, U-12 C Grubu’nun 1.’si Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü, U-12 D Grubu’nun 1.’si Toroslar Kartal oldu. U-11 A Grubu’nun 1.’si Çukurova İdman Yurdu, U-11 B Grubu’nun 1.’si Mersin Mezitli, U-11 C Grubu’nun 1.’si Mersinter olurken, U-11 D Grubu’nun 1.’si Akdeniz Zirve oldu.

Tok: “Geleceğin yıldızı olabilecek çocuklarımız var...”

Ödül töreninde yaptığı konuşmada; Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Futbol Federasyonu ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile birlikte düzenledikleri U11 ve U12 Futbol Şenliği’ni 8 Temmuz’da başlatıp, 25 Temmuz’daki ödül töreni ile sonlandırdıklarını söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, “Turnuva boyunca çok güzel mücadeleler oldu. Aslında amaç kazanmaktan daha çok; çocuklarımıza iyi bir eğitim vermek, katılımlarını sağlamak ve turnuvanın bir şenlik havası içerisinde geçmesini sağlamaktı. Ben amacın hâsıl olduğunu düşünüyorum. Katılan tüm çocuklarımıza ve ailelerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Turnuvada, geleceğin yıldızı olabilecek kapasitede sporcuların da yer aldığına dikkat çeken Tok, “Turnuvaya katılan 80 takım içerisinde 24 takıma ödül verdik, ama geleceğin yıldızı olabilecek dediğimiz çocuklarımız da var. İnşallah hepsi aynı seviyede, geleceğin yıldızı olarak devam ederler. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak da, bu çocuklarımıza ciddi anlamda destek vereceğiz...” dedi.

Ertaş: “Hepiniz gönüllerin şampiyonusunuz...”

Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, Futbol Şenlik Ligi’nin bu yıl 2.’sini gerçekleştirdiklerinden söz ederek, “Bu yıl katılım çok fazla oldu. Ben öncelikle katılan takımlara, hocalarımıza, yönetim kurulu başkanlarımıza, kulüp idarecilerimize, şahsım ve Federasyonum adına teşekkür ediyorum. 20 gün boyunca her gün 16 müsabaka yapıldı. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir organizasyon olmamıştır. Ben özellikle organizasyondan ve amatör spora desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Vahap Seçer’e ve ekibine sonsuz şükranlarımı sunuyorum...” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz ay da başarılı antrenör ve sporcuları ödüllendirdiğini anımsatan Ertaş, “Sayın Başkanımız, amatör kulüplerimize her yıl yaptığı nakdi yardımı Eylül ayında yine yapacak. Bu yapılan yardımlar, amatörleri ve bizleri son derece memnun etmektedir. Bu sene turnuvayı, yaşanan deprem sebebiyle 1,5 ay geç başlattık.  Bu yüzden turnuva, havaların sıcak olduğu bir döneme denk geldi. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepiniz gönüllerin şampiyonusunuz, hepinizi tebrik ediyorum...” ifadelerini kullandı.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

Çıkan: “Bize en büyük katkıyı Başkanımız Vahap Seçer sundu...”

Turnuvanın çok zevkli geçtiğini ve önemli müsabakalara sahne olduğunu ifade eden Akdeniz Zirve Spor Antrenörü Abdulkadir Çıkan, “Geçen sene de, bu sene de bu turnuvaya en büyük katkıyı Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer sundu. Başkanımıza kendim, takımım ve bütün takımlar, çocuklar adına çok teşekkür ediyorum...” dedi.

Erşit: “Hep birlikte bir aile gibi olduk...”

Cam Spor Kulübü teknik sorumlusu Ramazan Erşit, “Turnuvada 2. olduk. Biz 12 ay boyunca çalışıyoruz. Türkiye dışında da bütün turnuvalara gidiyoruz. Velilerle, sporcularla hep birlikte bir aile gibi olduk. Güzel bir ortam yakaladık. Çalışarak buralara kadar geldik. Elbette 2.’lik değil 1.’lik başarı, ama yapacak bir şey yok. Önümüzdeki sene de hedefimiz şampiyonluk. 20 gün sonra Nevşehir’de bir turnuvaya gideceğiz. Türkiye’nin her yerinden gelen takımlar var. Orada da inşallah hedefimiz 1. olmak...” dedi.

Oyuncular Futbol Şenliği’nden mutlu ayrıldı...

Turnuvada ter döken futbolculardan 12 yaşındaki Ali Emir Tekin 2. olduklarından söz ederek, “Öncelikle bütün takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Başarılı olmak güzel hissettiriyor, ama daha bu yetmez. Önümüzde birincilik var ve onu almaya çalışacağız...” diye konuştu.

2. olan takımın oyuncularından Taha Yasir Kesmeci de, “Ben geçen sene de bu turnuvaya U-11 kategorisinde katıldım. Kupa almaya devam edeceğiz. Seneye de şampiyonuz...” dedi. 

Muhammed Ali Aras ise çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Kupa kazandık. Başarılarımızın devam etmesini ve gelecekte de bunu sürdürmek istiyorum. Birçok şampiyonluk kazanacağız. Çalışmalara devam edeceğiz. Herkesi tebrik ederim...” ifadelerini kullandı.

Ek küçük resmi