Mezitlili Tenisçiden Tarihi Başarı... | MERSİN MOZAİK

Mezitlili Tenisçiden Tarihi Başarı...

Mezitlili Tenisçiden Tarihi Başarı... mersinmozaik.com

Tarhan, “Sporcularımızın aldığı başarılar hepimizi gururlandırmaktadır. Her gün yeni bir başarı haberi ile göğsümüz kabarıyor. Ahmet Kaplan’ın başarısı ve azmi ise bizler için çok daha büyük önem taşıyor. Bu spor sevgisinin ve azminin herkese örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Ahmet Kaplan’ın, Tekerlekli Sandalye Tenis branşında elde ettiği başarı grafiğiyle, adından söz ettirmeye devam edeceğine inancımız tam. Mezitli’de spor yapmak isteyen herkese olanak sağlamaya devam ediyoruz...”

Mezitli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Ahmet Kaplan, Hollanda Roterdam’da düzenlenen 2023 Avrupa Paralimpik Şampiyonasında teklerde Avrupa 3.’sü ve çiftlerde Avrupa 2.’si olarak turnuvayı bir gümüş ve bronz madalyayla tamamladı. Kaplan, Dünya 13.'sü olarak tarihte bir ilki başardı ve ana tabloya davet edildi.

Kulüp Başkanı İlkim Tahinci’nin öncülüğünde faaliyetlerini sürdüren Mezitli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü birçok farklı spor dalında yakaladığı ulusal ve uluslararası başarılarla adından söz ettirmeyi başarıyor. Daha önce aldığı başarılı sonuçlarla göğsümüzü kabartan Mezitli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün engelli sporcusu Ahmet Kaplan, kariyerine yeni bir başarıyı daha ekleyerek Dünya Klasman Listesine giren ilk Türk sporcu oldu.

Kaplan, Hollanda Roterdam’da düzenlenen 2023 Avrupa Paralimpik Şampiyonasında teklerde Avrupa 3.’sü ve çiftlerde Avrupa 2.’si olarak turnuvayı bir gümüş ve bronz madalyayla tamamlamayı başardı. Yakaladığı bu sonuçla Kaplan; Dünya 13.'sü olarak tarihte bir ilki başardı. Öte yandan ana tabloya davet edilmesini de sağladı.

Kulüp Başkanı İlkim Tahinci’nin de Eylül ayı başında Amerika Açık Turnuvasına katılacağını hatırlatan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Sporcularımızın aldığı başarılar hepimizi gururlandırmaktadır. Her gün yeni bir başarı haberi ile göğsümüz kabarıyor. Ahmet Kaplan’ın başarısı ve azmi ise bizler için çok daha büyük önem taşıyor. Bu spor sevgisinin ve azminin herkese örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Ahmet Kaplan’ın, Tekerlekli Sandalye Tenis branşında elde ettiği başarı grafiğiyle, adından söz ettirmeye devam edeceğine inancımız tam. Mezitli’de spor yapmak isteyen herkese olanak sağlamaya devam ediyoruz...” dedi.