A. Galip Özkan, ”Daha çok çalışacağız…” | MERSİN MOZAİK

A. Galip Özkan, ”Daha çok çalışacağız…”

A. Galip Özkan, ”Daha çok çalışacağız…” mersinmozaik.com

Galip Özkan,"Bilindiği gibi yerel seçimlere çok zaman kalmadı. Dernek olarak hedefimiz, sosyaldemokrat başkanların daha fazla belediyede görev almasına katkı sağlamak. Genel merkezimizin programı doğrultusunda üyelerimizle birlikte kent ve kırsal ayırmadan çalışıyoruz..."

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Sivil Toplum Kuruluşlarındaki hareketliliğin yoğunlaştığı dikkat çekiyor.
Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi Başkanı A. Galip Özkan, ülkedeki ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda sıkıntılı gidişatın sorumluklarını artırdığını söyledi.
tüm sorunların demokratik yollarla aşılabileceğini vurgulayan Özkan,"Ülkemiz ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda sıkıntı içinde, sorunların aşılması için örgütlü güç Sivil Toplum Kuruluşlarına büyük görevler düşüyor.
Biz Sosyal Demokrasi Derneği Mersin Şubesi olarak, sorumluluk bilinciyle hareket ederek, başta evrensel insan hakları olmak üzere demokrasinin kurumsallaşması, adil paylaşım, çevrenin korunması vb. kazanımların daha ilerilere taşınması adına verilen mücadelelere destek oluyoruz.  Örneğin dün bazı STK'ların oluşturduğu Mersin İmece Grubu' nun Akbelen Ormanlarının korunması adına yapılan basın açıklamasına katıldık. Verimli sonuçlar alabilmek için kamuoyu duyarlılığın daha çok artırılmasına ihtiyaç var...
" dedi.


Mersin Mozaik'e yaptığı değerlendirmede 2023 yılında yapılacak olan yerel seçimlerin önemine de dikkat çeken Ali Galip Özkan,"Bilindiği gibi yerel seçimlere çok zaman kalmadı. Dernek olarak hedefimiz, sosyaldemokrat başkanların daha fazla belediyede görev almasına katkı sağlamak. Genel merkezimizin programı doğrultusunda üyelerimizle birlikte kent ve kırsal ayırmadan çalışıyoruz. Bilindiği gibi Sosyaldemokrat anlayış geçmişte yerel yönetimlerde çığır açmıştır. Öncülüğünü yaptığı Kooperatifleşme kent ve kırsalda yaşam  seviyesini yükseltirken, üretimi artırmıştır. Halen görevde bulunan sosyaldemokrat başkanlar, rutin hizmetlerin dışına çıkarak özellikle kırsaldaki üreticilere destek olup farklılık yarattılar. Ülkemiz sıkıntılı süreçten geçiyor, biliyoruz işimiz zor, ancak güçlükleri aşmak imkansız değil, daha çok çalışacağız..." görüşlerini dike getirdi.