Nihayet! | MERSİN MOZAİK

Nihayet!

Nihayet! mersinmozaik.com

Türkiye Cumhuriyeti’yle dönemdaş eğitim kurumu, ilgili kurumların duyarsızlığı sonucu atıl duruma düşürülmüş, uzun yıllar yok sayılarak cephesi reklam tabelalarıyla perdelenmişti... Tarihi okul, yoğun talep üzerine Akdeniz Belediyesinin girişimleriyle yeniden açılmaya hazırlanıyor...

Tarihi Çankaya İlkokulu tekrar eğitim hizmetine sunulacak...

Aralarında Abdulvahap Kokulu’nunda bulunduğu duyarlı yayın organları ve vatandaşların ısrarlı çabaları meyvesini verip yetkilileri harekete geçirdi.

Şimdilerde Akdeniz ilçesinde konumlu dönemin Mersin’inde 1924 yılında açılan nerdeyse Cumhuriyetle dönemdaş eğitim kurumu, ilgili yöneticilerin duyarsızlığı sonucu atıl duruma düşürülmüş, uzun yıllar yok sayılarak cephesi reklam tabelalarıyla perdelenmişti...

Tarihi okul, yoğun talep üzerine Akdeniz Belediyesinin girişimleriyle yeniden hizmete açılmaya hazırlanıyor...

Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün sorumluğundaki okula yönelik gerekli projeydi hazırlayan Akdeniz Belediyesi, yapılacak restorasyon çalışmasının ardından okulu yeniden açacağını bildirdi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, konuyla ilğili olarak özetle, "Aslında konut olarak ve farklı işlerde kullanılmış. Ama sonrasında da milli eğitime geçmiş ve okul olarak hizmet vermiş. Ben de 1980 yılında bu okuldan mezun oldum. Geçmişi tarihlerle dolu, binlerce insanı mezun etmiş bir okul, ancak 17 yıldır terk edilmişti. Biz göreve geldikten sonra hemen okul için mücadelelere başladık. Çok fazla konuşmalar oldu, spekülasyonlar ve mahkemelere verilmeler oldu, 2 gün önce Vakıflar Bölge Müdürümüzle de burayı ziyaret ettik. Asıl sahibi Vakıflar Bölge Müdürlüğü ama tahsisi valilik üzerinde. Vali beyle çalışmalarımız sonucunda burayla ilgili restorasyon için ilk önce proje aşamasının geçilmesi gerekiyordu. Yaklaşık bir yıldır buranın projeleri devam ediyor. Projede son aşamaya gelindi. Şu an içerideki ıslak zemin ve lavabolarla ilgili problemler vardı onlar da çözüldü. Aldığım son haberlere göre bu ay ki kurulda inşallah proje onaylanacak ve proje aşamasını geçmiş olacağız..." görüşlerini paylaştı.