Yenişehir’de tartışmalı tahsis… | MERSİN MOZAİK

Yenişehir’de tartışmalı tahsis…

Yenişehir’de tartışmalı tahsis… mersinmozaik.com

Yıldız,”Plan notları gereği üretilen belediye hizmet alanı Yenişehir ve büyükşehir belediyelerine eşit oranda dağıtılması gerekirken. Yenişehir belediyesi meclisine bu alanın kütüphane yapılmak için ilgili parselin sahibi şirkete 25 yıllığına tahsis edildi…”

Yenişehir Eğriçam mahallesinde belediye hizmet alanının meclis üyelerinin itirazlarına karşın bir şirkete tahsis edildiği bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, parselin 25 yıllığına tahsis edildiğini belirterek,”Eğriçam Mahallesi'nde yer alan belediye hizmet alanı ve yeşil alan özel bir işletme tarafından çitlerle çevrildi.

Kadastrol parsel olan alan imar işlemi görerek ticaret konut alanına çevrildi. Bu işlem karşılığında yasal oranlarda ilgili parselden belediye hizmet alanı ve park üretildi.

Plan notları gereği üretilen belediye hizmet alanı Yenişehir ve büyükşehir belediyelerine eşit oranda dağıtılması gerekirken. Yenişehir belediyesi meclisine bu alanın kütüphane yapılmak için ilgili parselin sahibi şirkete 25 yıllığına tahsis edildi.

Sonuç olarak Yenişehir meclisindeki bütün itirazlarımıza rağmen belediye hizmet alanı adı geçen şirkete tahsis edildi…”görüşlerini dile getirdi.