AKOB’DAN 100. YIL KONSERİ COŞKUSU... | MERSİN MOZAİK

AKOB’DAN 100. YIL KONSERİ COŞKUSU...

AKOB’DAN 100. YIL KONSERİ COŞKUSU... mersinmozaik.com

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü, Cumhuriyetin 100. yılını geniş katılımlı ve büyük alkış toplayan bir etkinlikle kutladı.

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü, 100. Yıl kutlamaları kapsamında yıl boyu gerçekleştirdiği

AKOB-Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı işbirliğiyle 18 Ekim 2023 Çarşamba günü Nevit Kodallı Konser Salonu’nda eşsiz bir Şan Konseri gerçekleşti.

AKOB’un, Mersin Kent Konseyi öncülüğünde kurulan Mersin 100. Yıl Kutlama Meclisi bileşeni olarak düzenlediği bu konserde Mersin Üniversitesi Konservatuarı öğretim görevlileri hazırladıkları özel bir programla sahne aldılar.

Evrim Şahinkaya Kaplancık (Soprano), Çiğdem Sığırcı (Soprano), Betül Yarar Koçer (Soprano), Baran Taner (Tenor), Kerem Yaman (Tenor) ve Aykan Aydın (Bariton) piyanoda Bengisu Türk eşliğinde unutulmaz eserleri seslendirdiler. Sarı Zeybek , Efem, Çalın Davulları, Bülbülüm Altın Kafeste, Maya Dağdan, Nazende Sevgilim , Unutmak İstiyorum, Mazi Kalbinde Yaradır gibi sevilen şarkılar solo ve düet olarak seslendirilirken, hem Cumhuriyet coşkusu yaşandı hem de sevilen şarkıların böylesi güzel seslerden yorumları dinleyenlerin büyük takdirini topladı.

Konserin final bölümünde ise genç yıldızların "Yürü, bu yol şeref zafer yolu" sesleriyle sahneye girdiği anda tüm salonu Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlama ruhu doldurdu. Ayakta alkışlarıyla eşlik eden müzikseverler gençlerin iki kez seslendirdiği İleri Marşı ile yeni 100 yılda da sanatla parlayacak bir yola çıkıldığının inancıyla doldu. Akdeniz Opera ve Bale Kulübü, 100. Yıl kutlamaları kapsamında yıl boyu gerçekleştirdiği farklı birçok etkinlikle ve gerçekleştirilen etkinliklerin parçası olarak Cumhuriyetimizin yeni yüz yılda da yaşaması ve yaşatılması için çalışmaya devam edecektir.

İyi ki AKOB!...