TGF’NUN ANADOLU BULUŞMALARI SİVAS’TA GERÇEKLEŞTİ... | MERSİN MOZAİK

TGF’NUN ANADOLU BULUŞMALARI SİVAS’TA GERÇEKLEŞTİ...

TGF’NUN ANADOLU BULUŞMALARI SİVAS’TA GERÇEKLEŞTİ... mersinmozaik.com

Sivas Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğini yaptığı 5. Anadolu Buluşmalarına Türkiye’nin yanı sıra KKTC ve Azerbaycan’dan katılan yaklaşık 100 gazeteci rehber eşliğinde Sivas’ın tarihi yerlerini gezdi. İlk olarak Hamidiye Millet Bahçesi’ni gezen gazeteciler özellikle dünyada sadece Sivas’ta bulunan Savaş Atları Müzesi’ni çok beğendiler. Aynı alanda at binip ok atan gazeteciler daha sonra Ulu Camii, Çifte Minare, Gök Medrese, Şehir Müzesi, Kongre Müzesi ve şehir meydanını gezdiler. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas’ta çok önemli bir değere sahip olan Kongre Müzesi’nin önünde hatıra fotoğrafı çektiren TGF heyeti tarihi yerlere hayran kaldı.

Mersin'i temsilen Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ve Başkan Vekili Ali Ekber Şen katıldıldığı Sivas Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Gazeteciler Federasyonu 5.Anadolu buluşmaları Sivas’ta gerçekleşti.

Anadolu buluşmalarına  Türkiye’nin dört bir yanından, KKTC ve Azerbaycan’dan 100’ün üzerinde gazeteci katıldı...

PROGRAM SİVAS VALİLİĞİ VE BELEDİYEYE ZİYARETLE BAŞLADI....

Protokol ziyaretleri ile başlayan programda ilk olarak TGF heyeti Sivas Valiliğini ziyaret etti. Vali Vekili İhsan Maskar "Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazetecileri bu anlamlı günde ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını...” dile getirdi.

TGF heyeti daha sonra ise Sivas belediye başkanı Hilmi Bilgin’e bir ziyaret gerçekleştirdi. TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, federasyon çalışmaları hakkında Başkan Bilgin’e bilgi verirken, basına desteklerinden dolayı da teşekkür etti. 
Sivas belediye başkanı Hilmi Bilgin de yaptığı konuşmada, basının önemine vurgu yaptı ve "Ortak gayemiz şehrimize ülkemize hizmet etmek.Basınla uyum içinde çalışıyoruz. Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı şehirde Cumhuriyetin 100’üncü yılında sizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz..." dedi.

TGF HEYETİNDEN CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İLE BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET...

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 5. Anadolu Buluşmaları programı dolayısıyla Sivas’a gelen TGF heyeti protokol ziyaretleri kapsamında Sivas Cumhuriyet Üniversitesini  ziyaret etti.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, "Şehrimizin tanıtımı açısından çok önemli bir program, kutluyorum. Üniversitemiz Cumhuriyet adını taşıyan Türkiye’deki tek üniversite ve 50.yılı. 53 bin öğrencimiz eğitim görüyor. Üniversitemizin ve şehrimizin tanıtımına katkı sağlayan Sivas Gazeteciler Cemiyeti başkanı Hakan Sezerer ve yönetimine teşekkür ediyorum..." dedi.
Program kapsamında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde Türk Dünyası Belgesel Film Gösterimi de gerçekleştirildi. 

TGF heyeti daha sonra Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’u ziyaret ederek federasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Prof.Dr. Mehmet Kul da, üniversite çalışmaları hakkında bilgi vererek, "2019’da kurulan üniversitemiz özellikle Savunma Sanayi ve tarımsal alanlarsa  ihtisaslaşmış ve önemli projeler gerçekleştirmektedir" dedi.Konuşmaların ardından Rektör Mehmet Kul, TGF heyetine üniversiteyi gezdirerek yapılan çalışmaları anlattı.

GAZETECİLER SİVAS’IN TARİHİ YERLERİNE HAYRAN KALDI...

Sivas Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğini yaptığı 5. Anadolu Buluşmalarına Türkiye’nin yanı sıra KKTC ve Azerbaycan’dan katılan yaklaşık 100 gazeteci rehber eşliğinde Sivas’ın tarihi yerlerini gezdi.
İlk olarak Hamidiye Millet Bahçesi’ni gezen gazeteciler özellikle dünyada sadece Sivas’ta bulunan Savaş Atları Müzesi’ni çok beğendiler. Aynı alanda at binip ok atan gazeteciler daha sonra Ulu Camii, Çifte Minare, Gök Medrese, Şehir Müzesi, Kongre Müzesi ve şehir meydanını gezdiler. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas’ta çok önemli bir değere sahip olan Kongre Müzesi’nin önünde hatıra fotoğrafı çektiren TGF heyeti tarihi yerlere hayran kaldı.

TGF ANADOLU BUUŞMALARI COŞKULU GALA İLE SON BULDU...

Sivas Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Gazeteciler Federasyonu 5.Anadolu buluşmaları programı coşkulu bir etkinlikle sona erdi.
Programa TGF Genel başkanı Yılmaz Karaca’nın yanı sıra Sivas Vali Vekili İhsan Maskar, Sivas belediye başkanı Hilmi Bilgin, BBP Genel başkanı Mustafa Destici, Türkiye’nin dört bir yanından, KKTC ve Azerbaycan’dan 100’ün üzerinde gazeteci katıldı.
Sivas Gazeteciler Cemiyeti başkanı Hakan Sezerer, gazetecileri 4 yıl aradan sonra Sivas’ta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Sezerer ayrıca Sivas Gazeteciler cemiyetinin 30. Kuruluş yıldönümünü kutladıklarını ifade etti.
TGF Genel başkan Yılmaz Karaca da, "Böyle güzel bir organizasyondan dolayı Sivas cemiyet başkanımız Hakan Sezerer ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum, çok güzel ve verimli bir program oldu" dedi.
Konuşmasında basının sorunlarına da değinen Karaca, Basının sorunları çok fazla özellikle internet yasası büyük mağduriyet yaşatıyor. Koşulların düzeltilmesi ve haksızlığın giderilmesini bekliyoruz. İnternet gazetelerinin yanı sıra gazete, TV, radyolar ve gazete çalışanları da zor durumda" dedi. Karaca, desteklerinden dolayı BBP Genel başkanı Mustafa Destici’ye de teşekkür etti.
BBP Genel başkanı Mustafa Destici de basının onurlu bir meslek olduğunu belirterek, her zaman basının yanında olacaklarını söyledi.
Konuşmaların ardıdan cemiyete destek sağlayan kişi ve kurumlara plaket verildi.
Daha sonra ise Sivas Gazeteciler Cemiyeti’nin 30.kuruluş yıldönümü için hazırlanan pasta kesildi ve kutlama yapıldı.
Gecede sahne alan sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. Halkoyunları gösterileri ve aşıklar da geceye renk kattı.