CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ERDEM, “KARA PARA AKLAYANIN BİLE İŞİNİ ÇÖZDÜ...” | MERSİN MOZAİK

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ERDEM, “KARA PARA AKLAYANIN BİLE İŞİNİ ÇÖZDÜ...”

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ERDEM, “KARA PARA AKLAYANIN BİLE İŞİNİ ÇÖZDÜ...” mersinmozaik.com

Erdem, “AFAD’ın afet yönetimi konusundaki yetersizliğini acı bir şekilde hepimiz gördük, yaşadık. Depremde, Enkaz haline gelmiş binlerce binanın altından yardım çığlıkları yükselirken kurtarabilecek bir ekip yoktu maalesef. Kurtulan yurttaşlar ne yapacağını bilemez halde, çaresizce ortalıkta dolaştı. Ne toplanma alanı ne de sığınacak bir yer vardı. İnsanlara su bile veremediniz su!”

İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde eski Bakan Süleyman Soylu tartışması yaşandı. CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, “Nerede bir çete lideri, mafya, tarikat, kara paracı var, arkasında Soylu var. Kara para aklayanın bile işini 3 saatte çözdü...’’ dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın TBMM'deki bütçe görüşmelerinde eski Bakan Süleyman Soylu tartışması yaşandı. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, “Nerede bir çete lideri, mafya, tarikat, kara paracı var, arkasında Soylu var. Kara para aklayanın bile işini 3 saatte çözdü...'' dedi. Erdem, İçişleri Bakan Ali Yerlikaya'ya ise yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

“NEREDE BİR ÇETE LİDERİ VAR…”

Erdem, Soylu için ‘'Nerede bir çete lideri var, Soylu'yla fotoğrafı var. Nerede bir mafya yapılanması, bir tarikat var, Soylu'yla bağlantısı var. Nerede bir kara paracı arkasında Soylu ‘' dedi. AKP Ankara Milletvekili Orhan Yegin ise, “Nasıl bir bağlantı var?” diye laf attı. CHP’li Mustafa Erdem “Bunlar benim basından aldıklarım. Hepsi basında var olan konular” dedi. Komisyon Başkanı AKP'li Mehmet Muş araya girerek ‘' Bakanımız ile şu anki İçişleri Komisyonu Başkanımız bunlar özdeşleştiriliyor, şahsa gidiyor bu iş. Geçen dönem de AKP dönemi bu dönem de.” açıklaması yaptı.

“FENOMENİN İŞİNİ ÇÖDÜ...”

Erdem eleştirilerini sürdürdü ve yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya, yaptığı çalışmaların devam etmesini dileyerek, “Tabi, izin verirlerse! Çünkü geçmişte yaşanan bu olaylar AKP iktidarının bir yönetme biçimiydi. Özellikle geçtiğimiz son 5 yılda ülke adeta yolsuzluk, uyuşturucu ve kara para cennetine döndü. AKP iktidarı bu ülkeyi Teksas’a çevirdi. Göreve geldiğinizden beri çetelere yaptığınız operasyonları tebrik ediyorum. Tabi bu çetelere kimlerin yol gösterdiğini, arkasında kimler olduğunu da tahmin etmek zor değil...” diyerek Soylu dönemini işaret etti.

Erdem, “Kara para aklayan sosyal medya fenomeninin bile, 3 saatte işini çözmüş bir İçişleri Bakanı vardı. Vay bu ülkenin haline! Sezgin Baran, Mehmet Ağar, Yalıkavak Marina, Kolombiya, Mersin, TODEX, 10 bin dolar alan siyasetçi; say say bitmez. Bunları da ortaya çıkarın tabi affınızı istemezlerse...” diye konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da Yerlikaya'ya ‘fotoğraf' uyarısı yaptı ve ‘' İnşallah, Soylu gibi sizin de memlekette ne kadar hırsız, namussuz varsa resminiz olmaz. Ne kadar hırsız, dolandırıcı, mafya varsa Soylu’yla resim çektirip piyasaya çıkıyordu. Siz iyi bir başlangıç yaptınız. Umarım, bu başlangıç toplumsal eylemlerde de devam eder...” dedi.

Ali Yerlikaya’ya hitap eden Mustafa Erdem, “Vatandaş sizden bu işin üç - beş mahalle çetesi operasyonuyla kalmamasını, peşini bırakmamanızı, geçmiş dönemde yaşananların sorumlularını ortaya çıkarmanızı ve adalete teslim etmenizi bekliyor. Bakanlığınız öncesi size bile kumpas kurmaya kalkan bir yapıdan bahsediyoruz. Bunların hesabı sorulmalı!” dedi.

”AFAD’IN YETERSİZ BİR KURUM OLDUĞUNU HEPİMİZ ACI BİR ŞEKİLDE GÖRDÜK..."

AFAD’ı eleştiren Mustafa Erdem, “AFAD’ın afet yönetimi konusundaki yetersizliğini acı bir şekilde hepimiz gördük, yaşadık. Depremde, Enkaz haline gelmiş binlerce binanın altından yardım çığlıkları yükselirken kurtarabilecek bir ekip yoktu maalesef. Kurtulan yurttaşlar ne yapacağını bilemez halde, çaresizce ortalıkta dolaştı. Ne toplanma alanı ne de sığınacak bir yer vardı. İnsanlara su bile veremediniz su!” diyerek AFAD’ın depremden hemen önce Düzce Depremi üzerine kendi yayınladığı raporla yetersizliğini itiraf ettiğine değindi.