MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ÖĞRENCİLERİN SOSYAL GELİŞİMLERİNE DE KATKI SUNUYOR... | MERSİN MOZAİK

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ÖĞRENCİLERİN SOSYAL GELİŞİMLERİNE DE KATKI SUNUYOR...

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ÖĞRENCİLERİN SOSYAL GELİŞİMLERİNE DE KATKI SUNUYOR... mersinmozaik.com

Özdemir, “Burada her bir öğrencimizin kendine özgü bir tarz ve stratejisi var. Bu da bu turnuvayı daha heyecanlı kılıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın eğitim hayatını desteklemekle birlikte, sosyal yaşamlarını da önemsiyoruz. Geleneksel hale getirmeyi planladığımız bu turnuvaya katılan tüm öğrencilere teşekkür ederiz...”

-BÜYÜKŞEHİR KURS MERKEZLERİ’NDE EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR...

-BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZLERİ’NDE SATRANÇ TURNUVASI DÜZENLENDİ...

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi kapsamında, özellikle dezavantajlı mahallerde açtığı kurs merkezleri ile çocukların okul ve akademik hayatlarına destek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği sportif faaliyetlerle de gelişimlerine katkı sunmaya devam ediyor. Çocukların analitik düşünme ve problem çözme becerilerinin gelişmesi için Büyükşehir, LGS kurs merkezlerinde satranç turnuvası düzenledi. Turnuvanın gerçekleştiği adreslerden biri de, Akdeniz İlçesi’nde yer alan Kazanlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi oldu.

Özellikle küçük yaşlarda oynanmaya başlandığında çocuklara mantıksal düşünme edinimini kazandıran, planlama ve strateji oluşturma yeteneklerini geliştiren oyun sayesinde, çocukların sınavlara daha konsantre olması ve zamanı iyi kullanabilmesi hedeflendi. Çocukların heyecanla rekabet ettiği turnuva çekişmeli anlara sahne olurken; turnuvanın birinci, ikinci ve üçüncüsüne madalyaları hediye edildi.

Özdemir: “Büyükşehir olarak, çocuklarımızın eğitim ve sosyal hayatlarını önemsiyoruz...”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kazanlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni Gamze Özdemir, 18 LGS kurs merkezinde satranç turnuvası düzenlediklerini ve çocukların turnuva sayesinde keyifli vakit geçirdiklerini ifade etti.

Satrancın yalnızca bir oyun olmadığını; strateji, zeka ve sabrın bir kombinasyonu olduğunu ve çocukların satranç sayesinde bu becerilerini de geliştirdiğini söyleyen Özdemir, “Burada her bir öğrencimizin kendine özgü bir tarz ve stratejisi var. Bu da bu turnuvayı daha heyecanlı kılıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın eğitim hayatını desteklemekle birlikte, sosyal yaşamlarını da önemsiyoruz. Geleneksel hale getirmeyi planladığımız bu turnuvaya katılan tüm öğrencilere teşekkür ederiz...” dedi.

“Bu tür sosyal etkinliklerle hem eğleniyor, hem de öğreniyoruz...”

Satranç turnuvasında birinci olan Kaan Kartal, satrancı çok sevdiğini belirterek, “Böyle bir etkinlik, LGS’nin stresinden biraz olsun uzaklaşmam için oldukça gerekliydi. Satranç, benim hayata farklı pencerelerden bakmamı ve daha hızlı düşünmemi kolaylaştırıyor. Derslerime de oldukça faydası oluyor. Sınavlardan başarılı sonuç çıkarmamı sağlıyor. Bu tür sosyal etkinlikler sayesinde eğlenerek öğreniyoruz...” dedi. 

“Buranın eğitimi diğer yerlere göre daha iyi ve daha kaliteli...”

Satranç turnuvasında 3. olan Berkan Olgar ise, turnuvanın kendisi için çok keyifli geçtiğini dile getirerek, “Satranç bizim zihnimizi açar ve konsantrasyonumuzu artırır. Ders dışında, biz burada sosyalleşebiliyoruz. Hem güzel zaman geçiriyor, hem de ders çalışıyoruz. Buranın eğitimi diğer yerlere göre daha iyi ve daha kaliteli. Buraya gelmekten çok memnunum...” diye konuştu.

“Burada çok iyi eğitim alıyoruz...”

Kurs merkezinden faydalanan bir diğer öğrenci Efe Düzgün ise, satrancın oldukça zihin açıcı bir oyun olduğunu kaydederek, “Satranç oynarken beynimiz daha çok gelişir. LGS’ye hazırlanırken soruları daha iyi anlarız. Vahap Başkanımızın açmış olduğu kurs merkezinin hem ailemize, hem de bizlere çok katkısı oluyor. Bu sayede çarşı merkezine gitmemize gerek kalmıyor. Okulumuza da yakın oluyor. Öğlenleri burada ücretsiz yemek de veriliyor. Çok iyi eğitim alıyoruz ve hocalarımız dersleri çok güzel anlatıyor. İyi ki varlar. Buraya severek geliyoruz...” ifadelerini kullandı.