TS EN ISO 9001 GÖZETİM TETKİKİ KAPANIŞ TOPLANTISIYLA TAMAMLANDI... | MERSİN MOZAİK

TS EN ISO 9001 GÖZETİM TETKİKİ KAPANIŞ TOPLANTISIYLA TAMAMLANDI...

TS EN ISO 9001 GÖZETİM TETKİKİ KAPANIŞ TOPLANTISIYLA TAMAMLANDI... mersinmozaik.com

TSE Baş Tetkik Görevlisi Meriç Karacan,“Çok güçlü uygulamalarınız var. Bunun yanı sıra gelişime açık uygulamalarınız var. Bunların her birini biz yerinde gözlemlemeye çalıştık ve birtakım bulgular elde ettik. Olumlu ya da gelişime açık bağlamda ama her şeyden önce şu bilgiyi öncelikle vermiş olalım sizlere; 9001 belgenizin, kalite yönetim sistemi belgenizin yenilenmesinde İş Sağlığı ve Güvenliği belgenizin de devam etmesinde tetkik heyet olarak herhangi bir sakınca bulunmadığını, herhangi bir major ve hatta minör uygunsuzluk bulunmadığını gözlemledik..."

-KAPANIŞ TOPLANTISINDA 3 GÜNÜN DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI...

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 3 gün süren TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi gözetim tetkiki kapanış toplantısı ile tamamlandı. Toplantıda 3 günün değerlendirmesi yapılırken, olumlu gözlemlerin yanı sıra gelişime ve iyileşmeye açık alanlar da konuşuldu.

Gerçekleştirilen kapanış toplantısına; Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Yönetim Temsilcisi Ali Rıza Özdemir, Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, TSE Baş Tetkik Görevlileri Önder Ögetürk ve Meriç Karacan, TSE tetkik görevlileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve şube müdürleri katıldı.

Karacan: “Herhangi bir major ve hatta minör uygunsuzluk bulunmadığını gözlemledik...”

TSE Baş Tetkik Görevlisi Meriç Karacan, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çok güçlü yönleri olduğunu kaydederek, “Çok güçlü uygulamalarınız var. Bunun yanı sıra gelişime açık uygulamalarınız var. Bunların her birini biz yerinde gözlemlemeye çalıştık ve birtakım bulgular elde ettik. Olumlu ya da gelişime açık bağlamda ama her şeyden önce şu bilgiyi öncelikle vermiş olalım sizlere; 9001 belgenizin, kalite yönetim sistemi belgenizin yenilenmesinde İş Sağlığı ve Güvenliği belgenizin de devam etmesinde tetkik heyet olarak herhangi bir sakınca bulunmadığını, herhangi bir major ve hatta minör uygunsuzluk bulunmadığını gözlemledik. Böyle bir rapor düzenledik. Hayırlı uğurlu olsun...” dedi.

Nihai kararın TSE’nin yürütme komitesinden çıkacağını sözlerine ekleyen Karacan, “Ama sanmıyoruz ki aksi yönde bir karar çıksın. Yaklaşık 10-15 gün içerisinde onaylanmış resmi raporlar ve belgeler zaten size ulaştırılmış olacaktır...” dedi. Karacan, birimleri gezerken en çok dikkatini çeken uygulamanın Teksin olduğunu ifade ederken, Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel ve sanatsal etkinliklerinin yanı sıra gençlere ve tarıma yönelik uygulamalarının da dikkatlerini çektiğini kaydetti.

Ögetürk: “Üst yönetimin kaliteye olan inancı eksilmiyor...”

TSE Baş Tetkik Görevlisi Önder Ögetürk, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 11 kez kalite yönetim sistemi tetkiki yaptıklarını belirtti. Mersin Büyükşehir’in tetkik öncesi ve sonrası oldukça titiz çalışmalar yürüttüğünü sözlerine ekleyen Ögetürk, “Bazı kuruluşlara gittiğinizde belli bir tetkikten sonra orada bir atalet görürsünüz. Fakat ben Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde bunu asla görmüyorum. Bu noktada büyük bir teşekkürü de üst yönetim ve Sayın Başkanımız hak ediyor. Çünkü üst yönetimin buna olan inancı hiçbir zaman eksilmiyor...” diye belirtti.

Özdemir: “Kurumuzu her gün iyileştireceğiz, her gün geliştireceğiz...”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Yönetim Temsilcisi Ali Rıza Özdemir, toplantı açılışında yaptığı konuşmada TSE ekibine gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Özdemir, tetkikin faydalı geçmesini umduklarını belirterek, “Biz kurumumuzu kişilere bağlı değil, sistemlerle yönetmek istiyoruz. Bu anlamda da zaten kurumumuzun mevcutta 5 tane belgesi var. Bu süreçleri devam edecek. Bundan sonra da diğer yönetim sistemleri ile alakalı başvurularımız olacak. Hazırlıklarımız devam ediyor. Kurumumuzu her gün iyileştireceğiz, her gün geliştireceğiz, sistemlerle yöneteceğiz...” dedi.

Altundeğer: “Bu çalışmalar bize ışık tutuyor...”

Kalite Yönetimi ve Kent Araştırmaları Şube Müdürü Serkan Altundeğer, TSE ekibi ile 3 gün boyunca değerlendirme ile birlikte bilgi alışverişi de sağladıklarını söyleyerek, “Kurumumuzla ilgili neler yapacağımız konusunda çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar kurumumuza yani Mersin’e fayda sağlayacak. Biz burada durum tespiti yapıyoruz, dış gözle değerlendirme yapılıyor. Bu çalışmalar bize ışık tutuyor. Göremediklerimizi dışarıdan bir gözle görebiliyoruz ve sürekli iyileştirme yapıyoruz...” diye belirtti.

Ek küçük resmi