Başkan Yıldız’dan Basın Toplantısı... | MERSİN MOZAİK

Başkan Yıldız’dan Basın Toplantısı...

Başkan Yıldız’dan Basın Toplantısı... mersinmozaik.com

Yıldız,  “Ülkemideki hiç bir belediyede bulunmayan ağır makineler var bizde. Kimisi kısmen bozulmuş kimisinin lastiği patlamış, kimisi çürümeye terk edilmiş, bir kenara atılmış. Bu makinaların önemli bir kısmını bir hafta sürede ayağa kaldırdık. Şu anda bu makineler sahada ve çalışıyor...”

-BAŞKAN YILDIZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ...

-“TOROSLAR BELEDİYESİNDE DEVRALINAN BORÇLAR, AFİŞLE SERGİLENDİ...”

 CHP’li Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, MHP’den devralınan belediyenin borcunun 719.772.306.00 TL olduğunu açıkladı....

Başkan Yıldız, göreve başlamasının ardından ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Belediyenin mevcut gelir gider tablosunu ve borçlarını içeren afiş de belediye binasına asılarak, kamuoyuna sunuldu.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, görevi devraldığı günden bu yana Toroslar Belediyesinde yaptıkları dikkatli ve titiz çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı.

Başkan Yıldız, tüm belediyenin detaylı bir röntgenini çektiklerini belirterek; “Üzülerek söylüyorum seçim öncesi anlattığımız tüm konularda yaptığımız tespitler bizi doğru ve haklı çıkarmıştır...” dedi.

“HALKIMIZIN SÖZÜ BİZİM YÖNÜMÜZ OLACAK...”

Başkan Yıldız, “Burada 30 yıldır hükmünü süren bir siyasi organizasyonu devirerek belediye başkanı olduk. Geldiğimiz günden bu yana gece gündüz demeden mesai arkadaşlarımızla belediyeyi anlamaya çalışıyoruz.  Çünkü bazı borçlarımızı öğrenmemiz geç oldu. Belediyemizle iş yapmış insanlarla görüşerek gerçekten iş yapılmış mı diye anlamımız zor oldu. Kadromuzu tanıdık. Biz ne geçmiş dönemdeki arkadaşlarımızı korumak ne de onlara durduk yere çamur atmak için burada değiliz. Kampanya döneminden beri söylüyorum. Toroslar  Belediyesinde  ortak aklı ve kollektif yönetimi oluşturmak için, halkın sözünü kendi yönümüz yapmak için söz vermiştik. Bu sözümüzde duruyoruz, bunun arkasındayız. Halkımızın sözü bizim yönümüz olacak...” diye konuştu.

“TOROSLAR BELEDİYESİNDE BUGÜNE KADAR BİR SİSTEMSİZLİK OLUŞMUŞ...” 

Toroslar Belediyesinin dört merkez ilçenin en büyüğü olduğunu kaydeden Başkan Yıldız; “Coğrafi, nüfus ve bütçe açısından büyük bir ilçe. Bugüne kadar doğru bir vizyonla yönetilmemiş. Hak ettiği değerlere kavuşamamış. Standart belediyecilik anlamında çok ciddi zaafları olduğunu defalarca söyledik. Standart belediyecilik hizmetleri belli bir programa ve takvime bağlı olarak kendiliğinden yapılması gereken hizmetlerdir. Bu ülkede belli bir sistemi oturtursanız, bu işlerin kendisi tıkır tıkır işler. Bugüne kadar niye yapılmamış? Toroslar Belediyesi bir sistemsizlikle yönetilmiş. Bugüne kadar bütün birimlerde bir sistemsizlik ve kargaşa hakim olmuş. Bu kargaşanın Toroslar Belediyesine ve Toroslar halkına faturası olmuş. Belediye gelir gelmez yeni arkadaşlarımız görevlendirdik. Bir sistem kurmaya başladık. Bundan sonra hizmetlerin nasıl işleyeceği bir sistem dahilinde olacak. Gerçekten seçilmemizin ana gayesi olar Yerel Demokrasi’yi yaşama geçirmek için çaba sarf edeceğiz. Standart belediyecilik hizmeti vermeyeceğiz, yerel demokrasiyi hayata geçireceğiz. 350 bin Toroslar halkının her biri, Toroslar Belediyesinin yönetiminde kenidisen ifade edebileceği mekanizmaların içerisinde olacak. Beş yıllık stratejik planımızı da bu şekilde hazırlayacağız...” dedi.

“TOROSLAR BELEDİYESİ İŞE GELİP GİTMEYEN ARKADAŞLARIMIZIN MAŞA ÖDEME MÜESSESESİ DEĞİL...”

Toroslar Belediyesinde toplam 1058 kişinin çalıştığının bilgisini veren Başkan Yıldız; “Bu kadar işçi çalıştıracak bir iş yok Toroslar Belediyesinde. Zaten çalıştırılmamış, Geldiğimizde gördük ki yüzlerce arkadaşımız işe gelmiyor, işe geliyorsa da belediyenin muhtelif birimlerinde akşama kadar çay içip sohbet ediyor. Bu çalışma barışını da bozuyor. Bunları yavaş yavaş çözmeye başladık. İşten çıkarmalarla ilgili kamuoyunda konuşuldu. Biz bunları gizli saklı yapmadık. Yapacağımız da seçimden önce de söylemiştik. 350 bin Toroslar halkının hakkını korumakla mükellefiz. Bize emanet edilen hazine Torosların’ın bütçesi. Toroslar’ın bütçesini Toroslar halkının en faydalı bir şekilde kullanmak zorundayız. Toroslar Belediyes işe gelip gitmeyen arkadaşlarımıza bir maaş ödeme müessesesi değildirdir. İşçi sınıfından gelmiş, yıllarca sendika mücadelesi vermiş bir belediye başkanı olarak işçi haklarını, kamu çalışanları haklarını konusunda herhangi bir kural dışında hamlede bulunmayız...” dedi.

Ek küçük resmiEk küçük resmi

“TOROSLAR’IN GAYRİMENKULLERİ NEREDE?...” 

Toroslar Belediyesi’nin gayrimenkul yönünden çok zengin bir belediye olmasına karşın 30 yılda bu zenginliğin kaybedildiğini anlatan Başkan Yıldız, “30 yıl boyunca bu kentin neyi vardı, bunlar kimlere nasıl verildi, nereye gitti, nasıl satıldı? Satılan bu mülklerden elde edilen gelirler ne oldu? Bugün 2 milyar lira değerinde olan gayrimenkulümüz neden 40 kilyona elden çıkarıldı? Bu halk bunun hesabını sormaz mı? Biz bunun hesabını sormaz mıyız? Bu kadar zengin bir belediye iken bu kadar fakirleşen bir belediyeye nasıl dönüştü?” diye konuştu.

“BELEDİYENİN İŞ MAKİNELERİNİ ÇÜRÜMEYE TERK ETMİŞLER. 1 HAFTADA O MAKİNELERİ AYAĞA KALDIRDIK...”

Belediyeye ait 18 iş makinesi bulunmasına rağmen on milyonlarca liraya dışarıdan iş makinesi kiralandığını tespit ettiklerini dile getiren Başkan Yıldız,  “Ülkemideki hiç bir belediyede bulunmayan ağır makineler var bizde. Kimisi kısmen bozulmuş kimisinin lastiği patlamış, kimisi çürümeye terk edilmiş, bir kenara atılmış. Bu makinaların önemli bir kısmını bir hafta sürede ayağa kaldırdık. Şu anda bu makineler sahada ve çalışıyor...” dedi.

“ONLARCA DÜKKAN BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞ...”

Toroslar’da onlarca dükkan, düğün salonu ve havuz bulunduğunu ancak bu mülklerin yıllarca birilerine kiraya verildiğini ve bu kişilerin özel mülkü haline getirildiğini kaydeden Başkan Yıldız,  “Yıllardır ihaleye gidilmeden kimin niye kullandığı ve nasıl kullandığı belli olmadan birileri yıllarca kendi malı gibi buraları kullanmış. Bu dükkanlar birilerine peşkeş çekilmiş. Şartnameye göre 3. Kişiye dahi ihale edilemezken 23. Kişiler buraları kullanmış...” diye konuştu.

“KISA SÜREDE SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ...”

Toroslar’ı sokak sokak gezdiğini anlatan Başkan Yıldız, “Toroslar’ın hangi mahallesine asfalt dökülmüş? Hangi mahallesinin sorunu çözülmüş? Burada ne yapılmışsa Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalar bunlar...” dedi.

Başkan Yıldız, kısa süre içinde bütün bu sorunları çözerek Toroslar’ı tıkır tıkır her alanda işleyen ve çalışan bir belediye haline getireceklerinin altını çizdi. 

Ek küçük resmiEk küçük resmi