Başkan Sarı: “Korsan taşımacılıkla mücadelede tarihi bir adım atıldı...” | MERSİN MOZAİK

Başkan Sarı: “Korsan taşımacılıkla mücadelede tarihi bir adım atıldı...”

Başkan Sarı: “Korsan taşımacılıkla mücadelede tarihi bir adım atıldı...” mersinmozaik.com

Yapılan düzenleme kapsamında, Karayolları Trafik Kanunu EK 2/3-a maddesi uyarınca korsan taşımacılık yapanlara 100.000 TL idari para cezası uygulanacak, sürücü belgeleri 30 gün süreyle geri alınacak ve araçları 60 gün süreyle trafikten men edilecek. Son ihlalin gerçekleştiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde fiilin tekrar edilmesi halinde ise ceza iki katına çıkarılarak 200.000 TL olarak uygulanacak. Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek. Xx

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, 2/3138 esas numaralı Karayolları Trafik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşması yönelik açıklama yaptı. 

Sarı, ulaşım sektöründe faaliyet gösteren oda başkanları ve esnafların uzun süredir dile getirdiği korsan taşımacılıkla mücadele taleplerinin federasyonun yürüttüğü yoğun temas ve girişimler neticesinde karşılık bulduğunu belirtti. 

Yapılan düzenleme kapsamında, Karayolları Trafik Kanunu EK 2/3-a maddesi uyarınca korsan taşımacılık yapanlara 100.000 TL idari para cezası uygulanacak, sürücü belgeleri 30 gün süreyle geri alınacak ve araçları 60 gün süreyle trafikten men edilecek. Son ihlalin gerçekleştiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde fiilin tekrar edilmesi halinde ise ceza iki katına çıkarılarak 200.000 TL olarak uygulanacak. Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek. 

Sarı, düzenlemenin, adil rekabetin sağlanması ve kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi açısından son derece önemli ve caydırıcı bir adım olduğuna dikkat çekerek, “Korsan taşımacılık, vergisini ödeyen, ruhsatlı ve kurallara uygun şekilde çalışan esnafımızın emeğine zarar veren en büyük sorunlardan biridir. Bu düzenleme, adil rekabetin sağlanması ve kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi açısından son derece önemli ve caydırıcı bir adımdır. Federasyonumuzun ve sektör temsilcilerimizin kararlı duruşu sonuç vermiştir.” görüşlerini dile getirdi.

Sarı ayrıca, artırılan diğer trafik ceza maddeleri nedeniyle günün büyük bir bölümünü trafikte geçiren şoför esnafının kurallara azami hassasiyet göstermesi gerektiğini vurgulayarak, mağduriyet yaşanmaması adına trafik kurallarına uyulmasının büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Korsan ve yasa dışı taşımacılıkla mücadelemizi her platformda kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu düzenlemenin ulaşım camiamıza ve tüm esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.