Başkan Seçer Mezitli’de su için tarih verdi... | MERSİN MOZAİK

Başkan Seçer Mezitli’de su için tarih verdi...

Başkan Seçer Mezitli’de su için tarih verdi... mersinmozaik.com

Seçer, “Bugüne kadar doğal olarak sizlere hizmet yaparken bir rahatsızlık verdiğimizin farkındayız. Ama tamamı sizler ve Mersin için. Anlayışınız için çok teşekkür ediyorum. Şimdiden Mezitli’ye hayırlı olsun..."

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Mersin Mezitli İçmesuyu Şebeke Projesi sahasını gezen Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  MESKİ Genel Müdürü Ali Rıza Özdemir’den projede gelinen son durum hakkında bilgiler aldı.  

Konuyla yönelik değerlendirmelerde bulunan Seçer, isale hattı ve şebeke hattı dâhil 165 kilometrelik bir çalışma olacağınıı vurgulayarak, “Demode olmuş sistem yenilenmiş olacak. Mezitlili hemşehrilerimiz artık daha sağlıklı bir sistemde su içme ve kullanma imkânı bulacaklar. Yapılan 3 depoyla beraber; Berdan’dan, Dedekavak’tan ve Pamukluk isale hattı çalışmaları bittikten sonra da Pamukluk Barajı’ndan Mezitli bölgesine su alma imkânlarıı.Bu şu anlama geliyor; 3 ayrı kaynaktan su alabileceğiz ve 37 bin tonluk bir rezerv depomuz olacak. Bu da bu bölgede artık su kesilme olayının bazı münferit kesintiler dışında tarihe karıştığı anlamına geliyor” dedi. .  

“Ağustos ayı itibariyle tüm çalışmaları tamamlamış olacağız...”  

 7 yıldır yürütülen çalışmanın maliyetinin yaklaşık 1.7 milyar TL olduğunu, inşaatın ise 1 yıldır devam ettiğini belirten Seçer, “Mayıs-Haziran gibi de çalışmalarımızı sona erdirmiş olacağız. Ama tahrip ettiğimiz yolların yapımı ve asfalt çalışmalarıyla beraber, artık Ağustos ayı itibariyle tüm çalışmaları tamamlamış olacağız” ifadelerine yer verdi. Demecinin sonunda ise Mezitli halkına seslenen Seçer, “Bugüne kadar doğal olarak sizlere hizmet yaparken bir rahatsızlık verdiğimizin farkındayız. Ama tamamı sizler ve Mersin için. Anlayışınız için çok teşekkür ediyorum. Şimdiden Mezitli’ye hayırlı olsun.” dedi.

8 mahallede altyapı baştan sona yenilenecek...  

 Söz konusu yapım işi kapsamında; Mezitli'ye bağlı 75.Yıl, Cumhuriyet, Davultepe, Deniz, Hürriyet, İstiklal, Seymenli ve Tece mahallelerinde mevcut altyapı tesisleri rehabilite edilerek vatandaşların temiz ve kesintisiz içmesuyuna kavuşmaları amaçlandı. Yapım işi kapsamında yapılması planlanan 165 kilometre içmesuyu hatlarının 110 kilometresi döşendi. 20 bin metreküp, 15 bin metreküp ve 2 bin metreküp kapasiteli içmesuyu depoları, Mezitli’de yaşayan tüm vatandaşlara kesintisiz hizmet verecek.