Dokucu, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Huzurkent çocuklarına böylesi bir ortamda yer vermiş olmak, atölye açmış olmak bizi çok gururlandırıyor, mutlu ediyor.”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kampüsleri ile Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü birbirinden renkli gösterilerle kutlandı.
Cumhuriyet’in ışığında yetişen çocuklar; şiirler, oratoryo, koro ve halk oyunları gösterileriyle 29 Ekim’in gururunu sahneye taşırken, aileler de çocuklarının heyecanına ortak oldu. Türk bayrakları ve 10. Yıl Marşı eşliğinde Cumhuriyet coşkusunun doruğa ulaştığı programda, çocukların hazırladığı Cumhuriyet temalı resim sergisi de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Çocuk kampüslerinde Cumhuriyet coşkusu...
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla çocuk kampüslerinde başlayan program, çocukların sahnelediği yöresel halk oyunları gösterileriyle devam etti. Gösterilerin ardından minikler, ‘Cumhuriyet Gösterisi’ ve ‘Mikrofon Cumhuriyette’ oratoryosuyla Cumhuriyet’in anlam ve önemini anlattı.
Ahmet Kutsi Tecer’in ‘29 Ekim’ şiirinin seslendirilmesiyle bayram coşkusu daha da artarken, Huzurkent Çocuk Kampüsü Çocuk Korosu’nun söylediği Cumhuriyet şarkıları salonda büyük alkış topladı. Xx ‘İleri Marşı’ ve ‘Atatürk Çocuklarıyız’ eserlerini seslendiren miniklerin heyecanına aileler de alkışlarıyla eşlik etti.
Kurs merkezlerinde de Atatürk ve silah arkadaşları minnetle anıldı...
Eğitim ve Öğretimi destekleme Kurs merkezlerinde düzenlenen programlarda ise Cumhuriyet’in önemi ve kazanımları vurgulandı. Program kapsamında öğretmenler tarafından yapılan konuşmalarda; Cumhuriyet’in taşıdığı anlam ve öneme dikkat çekildi. Konuşmalarda, Türk milletine bağımsız bir vatan ve Cumhuriyet armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitler saygı, rahmet ve minnetle anıldı. Cumhuriyet’in değerlerinin gelecek nesillere aktarılmasının öneminin vurgulandığı etkinlikte, öğrenciler de bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.
Öğrencilerden ‘Cumhuriyet Oratoryosu’
Etkinliklerin son bölümünde öğrenciler tarafından ‘Cumhuriyet’ konulu oratoryo sahnelendi. Ellerinde bayraklar taşıyan öğrenciler, sergiledikleri performansla izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Oratoryoda kullanılan Atatürk görselleri de programa anlam kattı. Cumhuriyet Bayramı’nın coşku ve gurur içerisinde kutlandığı etkinlik, Cumhuriyet değerlerinin genç nesiller tarafından yaşatılmasının önemini bir kez daha ortaya koydu.
Hasoğlu Dokucu: “Çocuklarımıza bu fırsatı sağlayabildiğimiz için gururluyuz...”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Huzurkent Çocuk Kampüsü’nü çocuklarla buluşturmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, kampüste gerçekleştirilen 103. yıl kutlamalarının kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını söyledi.
Çocukların kendilerini geliştirebilecekleri, yeteneklerini keşfedebilecekleri ve sosyal etkinliklere katılabilecekleri alanlar oluşturmanın önemine dikkat çeken Dokucu, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Huzurkent çocuklarına böylesi bir ortamda yer vermiş olmak, atölye açmış olmak bizi çok gururlandırıyor, mutlu ediyor.” dedi.





