Valilik, "Aramalarda; 5.555 adet uyuşturucu hap, 1.045 gram uyuşturucu madde, 2 adet tabanca ve 8 adet tabanca fişeği ele geçirilmiştir..."
Mersin Valiliği, toplumsal huzur ve güvenliğin sağlanması için çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğünü bildirdi.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Mersin’imizin huzurunu ve güvenliğini daim kılmak için Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerimiz gece gündüz çalışmaya devam etmektedir.

19 – 25Ekim 2026 tarihleri arasında Uyuşturucu ile mücadele kapsamında; 160 narkotik olayı gerçekleşmiş, 183 şahıs yakalanmış, 29 şüpheli tutuklanmıştır.

Şüpheli şahısların ikamet, iş yeri adreslerinde ve araçlarında yapılan aramalarda; 5.555 adet uyuşturucu hap, 1.045 gram uyuşturucu madde, 2 adet tabanca ve 8 adet tabanca fişeği ele geçirilmiştir.
En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi kapsamında; 40 oturum halinde 1.583 anneye bilgilendirme yapılmıştır.
Narko-yetişkin faaliyetleri kapsamında; 30 oturum halinde 2.105 kişiye bilgilendirme sunumları yapılmış, bu sunumlarda Narvas ve Uyuma projeleri de tanıtılmıştır."






