Vali Ali Hamza Pehlivan Çamlıyayla’da inceleme ve temaslarda bulundu… | MERSİN MOZAİK

Vali Ali Hamza Pehlivan Çamlıyayla’da inceleme ve temaslarda bulundu…

Vali Ali Hamza Pehlivan Çamlıyayla’da inceleme ve temaslarda bulundu… mersinmozaik.com

Vali Ali Hamza Pehlivan, Çamlıyayla ilçe temasları kapsamında ilçenin en eski tarihi eseri olan ‘Namrun Kalesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Çamlıyayla İlçesine giden Vali Ali Hamza Pehlivan, programı kapsamında İlçe Kaymakamlığı’nı ziyaret etti, Kaymakam Muhammed Berat Berdibek'ten brifing aldı. Kaymakamlığa gelişinde İlçe Kaymakamı Muhammed Berat Berdibek ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Pehlivan, daha sonra Kaymakam Berdibek’ten devam eden çalışmalar ve yatırımlar ile ilçenin genel durumu, asayiş ve güvenliği, hayata geçirilen projeler, devam eden yatırımlar ile ilçede yürütülmekte olan ulaşım, eğitim, sağlık, tarım, orman, gençlik spor, sosyal hizmetler ve diğer bütün kamu hizmetleri hakkında brifing aldı. Brifingde yer alan konularla ilgili olarak Kaymakam ve birim müdürleriyle değerlendirme ve bilgi alışverişlerinde bulunarak çeşitli talimatlar veren Vali Pehlivan, Kaymakam Berdibek ve birim amirlerine çalışmalarında başarılar diledi. 

Vali Ali Hamza Pehlivan, Çamlıyayla İlçesinde Şehit Ailelerimizi Ziyaret Etti…

Vali Ali Hamza Pehlivan, 2016 yılında Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan J. Yzb. Halil Özdemir’in Fakılar Mahallesinde ikamet eden annesi Hürü Özdemir ve babası Necip Özdemir’in yanı sıra, 2017 yılında Hakkâri’nin Çukurca İlçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Oğuzhan Sezer'in Darıpınarı Mahallesinde ikamet eden annesi Zarife Sezer ve babası Ahmet Sezer’i ziyaret etti. Şehit aileleriyle ssobet eden  Vali Pehlivan, başta Şehitler Halil Özdemir ve Oğuzhan Sezer olmak üzere bütün Aziz Şehitler ile ebediyete irtihal etmiş Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ederek ailelerine sabır ve başsağlığı diledi…

Vali Ali Hamza Pehlivan, Namrun Kalesi'nde İncelemelerde Bulundu…

Vali Ali Hamza Pehlivan, Çamlıyayla ilçe temasları kapsamında ilçenin en eski tarihi eseri olan ‘Namrun Kalesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Geçmişi Hitit ve Asur medeniyetlerine kadar uzanan, Bizans, Kilikya Krallığı, Karamanoğulları Beyliği, Anadolu Selçuk Devleti ve Osmanlı Devleti yönetiminde savunma amacıyla kullanılan tarihi kalede, Valiliğimiz Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapılan restorasyon çalışmaları hakkında Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper’den bilgiler aldı. Yapılan çalışmaların tamamını gezerek inceledi.

Vali Ali Hamza Pehlivan’a ziyareti esnasında Kaymakamı Muhammed Berat Berdibek ile Belediye Başkan Vekili Osman Yasin de eşlik etti.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Sancak Ailesini Ziyaret Etti…

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Çamlıyayla ilçesi Fakılar Mahallesinde ikamet eden Mustafa Sancak ile ailesini evlerinde ziyaret etti.

Kalp hastası olan ve yakın zamanda kalp pili takılan Mustafa Sancak'a geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Pehlivan, Mustafa Sancak'ın eşi Şifa ve çocukları Mehmet, İbrahim ve Duygu Sancak ile bir süre sohbet etti, hasbihalde bulundu. Mustafa Sancak'ın sağlık durumu hakkında bilgiler aldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan’a, Kaymakam Muhammed Berat Berdibek, İlçe Belediye Başkan Vekili Osman Yasin ve birim amirleri eşlik etti.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Darıpınarı Mahallesi sakinleriyle Bir Araya Geldi…

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Çamlıyayla ilçesi Darıpınarı Mahallesinde bir kahvehanede vatandaşlarımızla bir araya gelerek, çay eşliğinde sohbet etti, görüş, öneri ve taleplerini dinledi. 01.07.2022

Vali Ali Hamza Pehlivan Çamlıyayla’da Esnaf ve Vatandaşlarla görüştü…

Vali Ali Hamza Pehlivan, Çamlıyayla ilçesinde esnafları ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Tarsus Caddesi’nde faaliyet gösteren esnaflarla bir araya gelen Vali Pehlivan, işyeri sahipleri ve çalışanlara hayırlı işler, bereketli kazançlar diledi. Esnaf gezisi sırasında yapılan çay ikramını geri çevirmeyen Vali Ali Hamza Pehlivan, bir çay ocağında oturup vatandaşlarla hasbihal etti.

Vali Pehlivan’a ziyaretlerinde Kaymakam Muhammed Berat Berdibek, İlçe Belediye Başkan Vekili Osman Yasin ve birim amirleri de bulundu…