Atatürk Parkı Mersinlilerden alınacak mı? | MERSİN MOZAİK

Atatürk Parkı Mersinlilerden alınacak mı?

Atatürk Parkı Mersinlilerden alınacak mı? mersinmozaik.com

Gidişattan en az çevreciler kadar özellikle dar gelirli sıradan vatandaşlar da rahatsız. Çok az harcamayla Atatürk Parkı’na ulaşarak denizle buluştuklarını vurgulayan tepkili vatandalar projenin engellenmesi için yetkilileri sorumlu ve duyarlı davranmaya çağırıyorlar.

Mersin kent dokusunun tehdit edildiği olağanüstü günlerden geçiyor.

MIP’inin Limanı genişletme projesi adına ÇED süreci işlerken, Mersinlilerin karşı duruşu ise çevreci örgütlerin öncülüğünde devam ediyor.

Bugün Mersin Ticaret ve sanayi Odası Toplantı Salonunda uygulanmak istenen projenin ÇED toplantısı yapılırken, dışarıda da Mersin Çevre Platformu projeye izin vermeyeceklerinin deklere eden basın toplantısı düzenlediler.

Çevreciler,”Mersin Şehrinin tüm görüntüsünü onlarca kat yüksekliğinde rengarenk konteynır ve konteynır vinçleriyle berbat edecek rıhtım inşaat girişimini durduralım. MIP’nin ana ortağı Singapurlular milyarlarca dolar harcayıp şimdiki Singapur Limanını şehir dışına taşırken, MIP paraya kıyıp yeni mendirek, yeni rıhtım yapama adı altında Atatürk Parkı ve şehrin önüne duvar örecek...” diyerek tepki gösterirken, şehir plancıları ve ulaştırma uzmanları ise bölgede her yönden kaos oluşacağının altını çiziyorlar.

Gidişattan en az çevreciler kadar özellikle dar gelirli sıradan vatandaşlar da rahatsız.

Çok az harcamayla Atatürk Parkı’na ulaşarak denizle buluştuklarını vurgulayan tepkili vatandalar projenin engellenmesi için yetkilileri sorumlu ve duyarlı davranmaya çağırıyorlar.